Bewoners voelen zich opnieuw voorbijgelopen

(vervolg van voorpagina)

Het bekritiseerde bouwplan voor de Blaak werd eerder door het college verdedigd omdat het allemaal conform het bestemmingsplan zou zijn. De vergunning kon daarom niet worden geweigerd.

Wethouder Kees van der Duijn Schouten moet nu erkennen dat er een aanpassing van het bestemmingsplan nodig is. "We volgen het advies van de commissie en hebben de vergunning op een vijftal punten gewijzigd” bevestigt hij de nieuwe insteek voor het Blaakplan.
De in het gelijkgestelde bewoners zijn verongelijkt over de stap die nu gezet is. Ze voelen zich (opnieuw) voorbijgelopen en kunnen door de verkorte procedure alleen nog in beroep bij de rechter. Grootste bezwaar van de bewoners is dat de nieuwe flat enkele meters dichterbij de Kerksingel komt en hoger wordt dan wat er nu staat.

Bescherming van woningen 

Ook is er vrees voor het groen tussen de nieuwbouw en de historische bebouwing. Volgens de bewoners zijn er in de vergunning onvoldoende garanties om dit te beschermen. Ze missen duidelijke voorschriften ter bescherming van de monumentale woningen en de groene zone. De wethouder spreekt dit tegen. “Het is juist nu afdoende geregeld. In de oude vergunning stond eventueel. Het is nu bindend” zegt Van der Duijn Schouten over de regels voor de bescherming van de oude situatie.

De wethouder overweegt om de uitspraak van de commissie van bezwaar en beroep en het hernieuwde vergunningsbesluit met de gemeenteraad te delen. “Gezien de commotie die hier eerder over geweest wil ik hier open over zijn. Het is dan openbaar en dan kan er over gesproken worden.”


Feest op basisschool de Reijer in Slikkerveer 

Het gebouw van OBS De Reijer in Slikkrveerbestaat 10 jaar en dat wil de school vieren. Op woensdag 17 mei is het Reijerfeest. 

In de ochtend wordt er voor alle kinderen een sponsorloop georganiseerd. In de middag is er voor iedereen van 12:00 tot 16:00 uur een groot feest op en rondom het schoolplein. Er zijn voor de kinderen verschillende spellen o.a. een stormbaan in de gymzaal, grabbelton, eendjes vangen, doelschieten etc. Daarnaast vindt u op het schoolplein verschillende kramen met hapjes en drankjes, tweedehands speelgoed en boeken, ook is er een verkoop van sieraden en strikken en nog veel meer. De hele middag worden er lootjes verkocht voor het Rad van Fortuin. Er zijn hele leuke prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers uit de wijk.

Groen schoolplein

Alle kinderen van kindcentrum NOVA De Reijer, Victor Verkenner en YES!) ontvangen een strippenkaart voor alle activiteiten, extra kaarten kunnen eventueel gekocht worden. Het is handig om deze middag met contant (munt)geld te betalen. Ook is er een mogelijkheid om muntjes te kopen voor €1, deze kunnen met de PIN betaald worden. De Reijer hoopt een mooi bedrag op te halen zodat er voor de kinderen een mooi groen schoolplein aangelegd kan worden. Dit is de wens van vele kinderen van De Reijer.