Niels Immerzeel juicht na de finish op de Vlasstraat
Niels Immerzeel juicht na de finish op de Vlasstraat Foto:

Schaatsers sprinten op de Vlasstraat

Het podium van de Draai rond de Kraai werd zaterdagmiddag gevuld door drie marathonschaatsers. Op de streep toonde Niels Immerzeel zich net wat rapper dan Remco Schouten en Ruben van Randeraat.

De in de zomerperiode op de fiets actieve schaatsers behoorden tot een kopgroep die zich al vroeg vormde. Met de vanaf het begin aan sleurende Roland van der Sloot (ruim winnaar van de leidersprijs) wisten Immerzeel en Van Randeraat zich los te maken van het peloton met nog 35 ronden te gaan. Het gat met de achtervolgers bleef schommelen tussen de 15 en 25 seconden. Remco Schouten slaagde er als enige in om aansluiting te krijgen met een ultieme inspanning. “Bijna een chasse patate. Maar als je er aan begonnen bent moet je door” aldus de nummer twee, die het in de lange sprint niet kon volhouden tegen Immerzeel.
Met nog twaalf rondes te rijden haalden de koplopers het peloton in, waarna het een strijd werd tussen de vijf leiders en zeven achtervolgers. Bij beide groepen ging de zweep erover. Het ging bij momenten enorm hard. Op het fietspad werd 47 km/uur gemeten en op de klinkers van de Mauritsweg ging het 44 km/uur. “We konden ons niets veroorloven. Anders zou alles voor niets zijn geweest” hijgde Van Randeraat na de finish.
Voor Immerzeel, die net weer een de zomertraining is begonnen, was het de eerste overwinning van het seizoen. Hij vond het bijzonder om met twee andere schaatsers op het podium te staan. Voor de sprint op de Vlasstraat kwam hij als derde door de bocht. "Ik zag voor me dat ze een tandje minder hadden staan. Ik kon bijschakelen en kwam er overheen” aldus de winnaar.