KCR aan verleerde kant van score in doelpunt-arm treffen

KCR komt maar moeilijk op gang in de hervatte veldcompetitie. Tegen Valto in De Lier verloor de Ridderkerkse ploeg afgelopen zaterdag met 13-6.

Dat kan gerust een wedstrijd met weinig doelpunten worden genoemd, een understatement zullen we maar zeggen. 13 doelpunten (Valto) is weinig voor een korfbalwedstrijd op het niveau van de overgangsklasse, maar die 6 van KCR steken er wel heel armlastig bij af. Toch was trainer Diepenhorst helemaal niet ontevreden over het vertoonde spel, vooral dat van de eerste helft. Ja, weinig doelpunten en er werd vaak op het verkeerde moment geschoten, vooral tegen de straffe wind in. Maar het zag er over het algemeen al veel beter uit dan de afgelopen weken, zo was zijn oordeel. Ook was hij te spreken over de trainingen van de afgelopen week. Daarvóór lieten de spelers het zo nu en dan afweten. Kortom, er is voldoende tevredenheid om op voort te borduren, de komende weken. En dat moet ook wel, want de komende vier wedstrijden komt het erop aan. KCR staat derde van onderen en om zich te handhaven in de overgangsklasse, zal er nog een aantal punten gehaald moeten worden. Zo heeft KCR komende zaterdag een uitwedstrijd tegen ONDO en die ploeg staat met één punt onder KCR. Bij winst kan KCR dus afstand nemen en dat zorgt weer voor wat meer lucht. En vooral zelfvertrouwen.


Monster wint op Wantij

Voor de wedstrijdvissers van ERHV De Waal stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de Sintserie op het programma. Er werd gevist op het Wantij met de beste vangst voor P. Monster. Uitslag: 1) P. Monster 31.500 gram, 2) W. in ’t Veld 25.200 gram, 3) A. Middelveld 13.900 gram, 4) H. van Vugt 12.920, 5) G. v.d. Padt 11.900 gram.

Komende zaterdag is de derde wedstrijd in de kerstserie. Hiervoor wordt gevist op het thuiswater De Waal. De eerste twee wedstrijden resulteerden in winst voor J. de Leeuw en A. Middelveld.