Geen puntje voor Rijsoord

Het al gedegradeerde Rijsoord moest zaterdag de punten laten aan het nog tegen degradatie vechtende Nieuw-Lekkerland.
Ondanks de belangen van de thuisploeg was het een gezapige wedstrijd. Het leek alsof de spelers moesten wennen aan de onverwacht hoge temperaturen. In de beginfase kwam Nieuw-Lekkerland tot de beste kansen. Rijsoord was dichtbij de openingstreffer met een kopbal uit een hoekschop. Na een halfuur spelen leidde balverlies van de Kraaien de 1-0 in. Er volgde een snelle aanval en Tim van der Zee passeerde Rijsoordkeeper Jesse Verveer. Na enkele omzettingen gaf Rijsoord in de tweede helft minder ruimte weg. Na rust kon ook de gelijkmaker gevierd worden. Danny Haasdijk speelde zichzelf met een fraaie voetbeweging vrij en stuurde Casper Gerritse de diepte in. Vanaf de rand van het strafschopgebied passeerde de spits doelman Schutte in de verre hoek. Na dit doelpunt werd het een meer open wedstrijd en beide ploegen wilden toch wel graag winnen. Na een drinkpauze zette Nieuw-Lekkerland meer druk. Doelman Verveer onderscheidde zich nog een keer met een prachtige redding op een schot van Tim van der Zee, maar hij moest toch ‘capituleren' toen Damien Muller hoog in de touwen schoot, Ruim in blessuretijd kreeg Damiën Buwalda nog een uitgelezen mogelijkheid op een derde treffer voor de thuisploeg, maar Verveer redde in een reflex.