Ryan van Dongen rukt op (Roelie 't Jong)
Ryan van Dongen rukt op (Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer moet zege laten

Slikkerveer kwam afgelopen zaterdag bij Neptunus-Schiebroek op voorsprong, maar moest uiteindelijk een 3-1 nederlaag slikken.
Slikkerveer profiteerde na tien minuten van een verdedigend foutje van de thuisploeg. Een voorzet van Ronald Capelle belandde de bal via een verdediger voor de voeten van Aaron Plaizier, die zich niet bedacht om het net te laten bollen. Na die treffer was de strijd vooral op het middenveld en grossierden beide elftallen in foute passes. Ronald Capelle wist bijna de voorsprong te verdubbelen, mar een verdediger kon de bal net naast tikken. In de tweede helft kwam Slikkerveer meer onder druk te staan. De eerste kansjes voor de thuisploeg gingen nog ruim naast. In de 62ste minuut moest Patrick Werkhoven echt in actie komen op een laag schot en de rebound werd goed weggekopt door Boy van Reede. Vier minuten later redde de keeper goed op een krullend schot richting de kruising, maar in de 70ste minuut was Remco Wuister de goalie van Slikkerveer te slim af. Net voordat Werkhoven de bal zou vangen kopte hij over de uitkomende doelman heen: 1-1. In de 80ste minuut mocht Neptunus-Schiebroek vrij opstomen langs de rechterflank. De voorzet vanaf de achterlijn werd eenvoudig binnen getikt door Remco Wuister: 2-1. Slikkerveer was niet meer bij machte om het de thuisploeg daarna echt lastig te maken. In blessuretijd moest nog een treffer van Jazzley van Heyningen incasseren.