Bloemen en een elftalfoto voor de vertrekkende trainer Driss el Akchaoui (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer degradeert naar derde klasse

Afgelopen zaterdag speelde Slikkerveer op het eigen sportpark de degradatiekraker tegen SVS uit Capelle aan den IJssel. Ondanks dat het de beste kansen kreeg lukte het Slikkerveer niet om de punten op het Sliknest te behouden.

Slikkerveer kwam na een paar fraaie kansen in de eerste helft wel op voorsprong. Na onder meer een schot op de paal van Denno Stoffels was er een prachtige pass van Denno Stoffels van achteruit, due over de complete SVS-defensie heen ging. Het zette Bas Mulder oog in oog met doelman Nieuwerf De bal werd langs de keeper binnen geschoten: 1-0.
Ook in de tweede helft was Slikkerveer de meest aanvallende ploeg, maar het was SVS dat de gelijkmaker kon vieren. Jessie Oostrum probeerde het met een schot van net buiten de zestien. Slikkerveer keeper Patrick Werkhoven kreeg nog wel een vinger achter de bal, maar kon de 1-1 niet voorkomen. Slikkerveer bleef het doel van de tegenstander bestoken. . Bij een luchtduel leverde dat een fikse blessure op voor doelman Nieuwerf van SVS, die met een neusblessure van het veld moest. Na precies een uur spelen was Slikkerveer weer in de aanval, maar zat er een SVS-voet tussen en werd messcherp gecounterd. Jimmy Ramawadh benutte het buitenkansje beheerst: 1-2. Met een snelle tegenaanval werd de wedstrijd drie minuten voor tijd beslist. Jessie Oostrum zette de 1-3 op het bord.
Na afloop werd bij deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen alvast afscheid genomen van de vertrekkende trainer Driss el Akchaoui en aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing, die na een lange carrière, die hem een flink aantal jaren betaald voetbal opleverde bij onder andere Volendam, RKC en De Graafschap, zijn schoenen aan de wilgen hangt.