Rijsoord speelde de laatste thuiswedstrijd van deze competitie voor weinig publiek Foto:

Rijsoord eindigt niet op de laatste plaats

In een fletse wedstrijd hebben Rijsoord en SVOD’22 zaterdagmiddag de punten gedeeld. Het gelijke spel was een redelijke afspiegeling van de wedstrijd, die door weinig publiek werd gadegeslagen. Met het ene punt in de voorlaatste wedstrijd van deze competitie is Rijsoord in ieder geval verzekerd geen rode lantaarndrager in deze competitie te worden. Die ‘eer’ is weggelegd voor De Zwerver uit Kinderdijk.

Bij de wedstrijd was veel minder publiek dan bij Rijsoord gebruikelijk is. Kennelijk hebben die geen zin meer in wedstrijden in de ‘kelder' van de eerste klasse. De wegblijvers zouden eigenlijk ook wel gelijk hebben, want de wedstrijd was ondanks de inzet van de spelers niet van een al te hoog niveau. De bezoekers kwamen door een fout bij Rijsoord op voorsprong. Een terugspeelbal van Kevin Versteeg was te zacht en stelde Sjoerd Verhulst in de gelegenheid om de keeper te passeren. 0-1 was ook de ruststand. Rijsoord kwam voor de tweede helft goed uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten kopte verdediger Mark Zwang uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. Lang bleef het niet gelijk. Uit een afgeslagen aanval van Rijsoord rukte SVOD op en weer was het Verhulst die alleen voor de keeper kwam en zo zijn tweede kon aantekenen. Vier minuten later maakte Rijsoord weer gelijk. Joel Shahzad liet zien wat zijn kwaliteiten zijn en dat is op snelheid op links een aanval opzetten en de bal scherp voortrekken. Dat leverde in de eerste helft al enkele gevaarlijke momenten op, maar nu was het resultaat meer dan honderd procent. Casper Gerritse zorgde ervoor en dat de fraaie voorzet even fraai met het hoofd werd afgerond. De bezoekers kwamen nog dicht bij hun derde treffer, maar het schot van Sven Wisse schampte de lat en ook uit de scrimmage daarna werd niet gescoord.