Dag van het Kasteel bij Het Huys ten Donck

Ook Het Huys ten Donck in Ridderkerk speelt op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag)  in op het thema van Dag van het Kasteel – Upstairs/Downstairs. 

De benedenverdieping van het Huys wordt ingericht met elementen, foto’s en voorwerpen uit het verleden. Bezoekers krijgen op deze pinksterdag een rondleiding over de benedenverdieping en tevens een mini-proeverij in de keuken van het Huys. Catharina Groeninx van Zoelen zal uitleg geven over het reilen en zeilen van het Landgoed. Daarbij word zowel over vroeger als nu verteld. Personeel zoals in het rijke verleden is er niet meer. Mede door inzet van vele vrijwilligers lukt het nu de buitenplaats draaiende te houden. Er is een geringe capaciteit, dus reserveren vooraf is wenselijk. De entree is € 10 per persoon. Voor de kaartverkoop zie: www.ticketview/shop/huystendonck.

Park gratis te betreden

Tevens zal deze dag het Park van Het Huys ten Donck – gratis – opengesteld worden voor het publiek. Bij het landschapswinkeltje is de koffiehoek ingericht en zal het koor van Something Else een voorstelling geven tussen 12.00 en 15.00 uur.