Ronald Capelle trof doel, maar de scheidsrechter telde hem niet (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Veel eigen spelers binnen de lijnen bij Rijsoord

De competitie zit er op en voor Rijsoord is het uithuilen en opnieuw beginnen. En dat opnieuw beginnen zal dan in de tweede klasse zijn.

De laatste wedstrijd in de eerste klasse kon de degradant geen potten breken. Bij BVCB werd met 4-1 verloren. Bij rust was het 2-0. In de tweede helft werd het vooral bij Rijsoord een wisselfestival, waarbij de omroeper van BVCB helemaal de draad kwijtraakte. Ook wel begrijpelijk, want ook de Rijsoordsupporters vroegen zich soms wel eens af wie er nu weer in het veld kwamen. Zo paste trainer Johan Versluis de jeugdspelers Sem Jerins en Niels van Aken in. Een goede ontwikkeling en zij lieten zich van hun goede kant zien. Daarvoor was het nog Enriqué Edomaruse, die na een snelle uitval doelman Van Ewijk kansloos liet; 2-1. Dat daarna Rob Vrijenhoek nog tweemaal scoorde en de 4-1 aantekende was slechts belangrijk voor de statistieken. Positief was dat er afgesloten werd met veel eigen spelers binnen de lijnen, waarmee Rijsoord in de nieuwe voetbaljaargang de weg omhoog weer moet zien te vinden. Het zal nodig zijn na twee slechte seizoenen achter elkaar.

Slikkerveer eindigt op de laatste plaats

Slikkerveer is onderaan geëindigd in de tweede klasse F. De laatste wedstrijd werd met 2-1 verloren bij Heinenoord.
Binnen drie minuten stond Slikkerveer al achter. Een doelpoging van Sanzio Dietrich werd van richting veranderd, waardoor keeper Patrick Wekhoven kansloos was. Slikkerveer kroop niet in de schulp, maar kreeg aanvallend het lid op de neus toen Dieterich uit een counter 2-0 maakte. In de tweede helft had Slikkerveer meer te vertellen. Twee minuten nadat hij dichtbij een doelpunt was, schoot Ronald Capelle via de binnenkant van de paal binnen. De scheidsrechter zag deze zuivere treffer niet en de clubgrensrechter vlagde er ook niet voor. De 2-1 kwam uiteindelijk uit een penalty, die benut werd door Damion Janssen. Hij leek tien minuten voor het eind ook de gelijkmaker te scoren, maar keeeper Spanjaart tikte na zijn vlammende schot de bal net over de lat. Uit de corner die volgde schoot Janssen bij de tweede paal hard in, maar een verdediger op de doellijn redde Heinenoord.
Slikkerveer moet het na de zomervakantie in de derde klasse gaan proberen onder leiding van trainer Gijs Zwaan.