Rijsoord deed goede zaken in Dordrecht
Rijsoord deed goede zaken in Dordrecht Foto:

Rijsoord haalt drie punten weg bij EBOH in Dordrecht

Met een 0-1 overwinning heeft Rijsoord goede zaken gedaan bij EBOH in Dordrecht. Bij een gelijkspel of verlies zou het degradatiespook steeds dichterbij komen, maar nu hebben de Kraaien weer wat lucht.
Het was zaterdag geen wedstrijd van hoog niveau, maar de spanning vergoedde veel. Het meeste balbezit was in de eerste helft voor Rijsoord dat het ook verdedigend goed voor elkaar had. Er werden nauwelijks kansen weggegeven. Na de rust was het een andere wedstrijd. EBOH ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer en Rijsoord moest steeds verder terug. De ploeg van trainer Johan Versluis leek overrompeld te worden, maar wist zich te herpakken. Er kwam weer meer controle en de uitvallen waren soms messcherp. Bijna tien minuten na rust mocht Lulu Statia uitbreken, maar hij kwam doelman Jan-Arie Kouwenhoven op zijn weg naar een doelpunt tegen, die met zijn arm de inzet tot een hoekschop kon verwerken. In de 66steminuut was het wel raak. Anass Rachidy gaf een steekpass op maat en Enriqué Edomaruse liet doelman Kouwenhoven kansloos. Rijsoord vierde feest in tegenstelling tot assistent Stal, die stampvoetend in de scheidsrechter zijn meerdere moest erkennen.