Een foto van Anita Manten
Een foto van Anita Manten Foto:

IJsvogels in De IJsvogel

Algemeen

RIDDERKERK - In de maand mei exposeert Anita Manten met foto’s en filmpjes van ijsvogels in bezoekerscentrum De IJsvogel in Rijsoord.

Voor veel natuurliefhebbers is de IJsvogel met zijn felle kleuren de lievelingsvogel. Met een beetje geluk zie je hem als een soort blauwe flits vliegen en met een geoefend oog kun je hem dan met een verrekijker ook wel vinden. Maar het fotograferen en filmen van een IJsvogel vereist geduld en kennis.
Anita, één van de vrijwilligers van het bezoekerscentrum bij het Waalbos, heeft heel veel foto’s en filmpjes van ijsvogels gemaakt, soms vanuit een kijkhut en soms vanuit de vrije natuur. Het ijsvogeltje wordt inmiddels ook regelmatig gezien in het Waalbos en er zijn regelmatig ook broedparen die er hun jongen groot brengen.

Voor de natuurliefhebbers die niet het geduld hebben om uren te turen laat Anita in De IJsvogel het resultaat van haar werk zien met prachtige foto’s en indrukwekkende filmpjes. Het bezoekerscentrum aan de Waalweg 9a (naast de molen) is elke week geopend op woensdagen van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17. 00 uur. Ook Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) is De IJsvogel geopend van 10:00 tot 17:00 uur. 

Advertenties uit de krant