Rinus Hitzert (Slikkerveer) en Rini Desloover (Ten Donck) zien dat Jos de Vos (KCR) en wethouder Marten Japenga langer werk hebben met het draaien van de panelen
Rinus Hitzert (Slikkerveer) en Rini Desloover (Ten Donck) zien dat Jos de Vos (KCR) en wethouder Marten Japenga langer werk hebben met het draaien van de panelen

Vier clubs profiteren van Softs

Algemeen

RIDDERKERK - Met heel symbolisch een flink schijnend zonnetje werd vrijdagmiddag het Softs Point op het sportpark Reijerpark in werking gesteld. Wethouder Marten Japenga (duurzaamheid) draaide samen met vertegenwoordigers van de samenwerkende sportclubs de zonnepanelen open.

Bijna anderhalf jaar geleden gebeurde dat ook bij v.v. Rijsoord dat bij het hoofdveld de primeur met de Softs had. Op het nieuwe deel van het Reijerpark zijn nu achttien blokken met in totaal 36 elementen geplaatst. Net als in Rijsoord zijn deze draaibare driehoekige panelen aan één zijde voorzien van zonnepanelen en kan er bij bewolkt weer gedraaid worden naar de zijde die fijnstof opvangt. De derde kant kan benut worden voor reclameborden, maar er kan ook gekozen worden voor opvang van regenwater. Uit de energiewinst kunnen weer nieuwe zonnepanelen gekocht worden.
"Bedrijven kunnen hiermee de clubs steunen als energiesponsor" zegt KCR-voorzitter Jos de Vos. De Softs zijn geplaatst bij nieuwe velden van KCR, maar ook sv Slikkerveer, sv Ten Donck en handbalvereniging Saturnus '72 delen mee in de opbrengsten.
"Deze zonnepanelen zijn nog lang niet genoeg om honderd procent in de energie te voorzien. We hebben voor de duurzaamheid nog flink wat uitdagingen. Het nieuwe deel van het Reijerpark is voorzien van led-verlichting, maar dat is op het oude gedeelte nog niet het geval. Daar moeten we ook nog een slag voor maken" zegt Slikkerveers secretaris Rinus Hitzert.
Wethouder Marten Japenga ziet de Softs ook als kleine stappen in de goede richting. "Maar we kunnen alles niet in één keer veranderen. Sporthal De Wissel voorziet nu al volledig in de eigen energie en dat gaat hopelijk in de toekomst voor het hele sportpark gelden."

Advertenties uit de krant