Afbeelding

Smullen uit de Surinaamse keuken

Algemeen

RIDDERKERK - Op vrijdagavond 3 mei vanaf 18:00 uur is er weer Voor Elkaar Kookt Voor Elkaar bij SV Bolnes. Elke maand wordt er een ander thema bedacht. De afgelopen maanden hebben ze onder andere genoten van Hollandse Pannenkoeken, gerechten uit Syrië, de Italiaanse keuken en deze keer is er gekozen voor de Surinaamse heerlijkheden. De maandelijkse thema's zijn gericht op de multiculturele samenleving en op deze manier willen ze alle bewoners (van jong tot oud) kennis laten maken met deze heerlijkheden uit de verschillende keukens. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze dat met elkaar doen. 

Er zijn diverse vriendschappen ontstaan en bezoekers geweest die zich spontaan aanmelden om de gerechten voor te bereiden of juist bij de voetbalclub actief zijn geworden. Voor Elkaar brengt binding, verbinding en ontmoeten met zich mee. Deze keer staan de koks Arti en Faysal in de keuken, beide actief bij voetbalvereniging Bolnes, en koken zij de heerlijke gerechten uit Suriname. De muziek op deze avond wordt verzorgd deze avond door DJ-Pinas. Hij zorgt voor de sfeer.    

Dit is nog niet alles. Na het diner wordt er een muziekquiz verzorgd door SV Bolnes waar iedereen aan mee kan doen. Mooi dat dit soort initiatieven juist in Bolnes kunnen worden gerealiseerd. Het is een samenwerking van diverse organisaties: de voetbalvereniging stelt locatie beschikbaar, Voor Elkaar initiatief bewoner, Wijk Idee Team Bolnes heeft een budget beschikbaar gesteld en Facet ondersteunt bewoners met het initiatief. 

Mensen die zin hebben om alleen of samen met vrienden, familie of buren te komen eten, zijn bij Voor Elkaar aan het juiste adres. Het enige wat men moet doen is zich aanmelden en aangeven met hoeveel personen men komt. Aanmelden kan tot en met woensdag 1 mei bij Shahla Faraj, email: Shahla.Voorelkaar@gmail.co of telefoon: 06-18821206. De prijs bedraagt vijf euro per persoon, kinderen (tot en met 12 jaar) betalen twee euro per persoon. Dit is exclusief drankjes.  Locatie: Voetbalverenging SV Bolnes, Kievitsweg 153. Na aanmelding kan men tot minimaal één dag van te voren afmelden, hierna worden de totale kosten voor de reservering in rekening gebracht. 

Advertenties uit de krant