<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Cora van Vliet wil terug in de gemeenteraad
Cora van Vliet wil terug in de gemeenteraad

Cora van Vliet terug als raadslid

RIDDERKERK - Oud-wethouder Cora van Vliet komt in de gemeenteraad terug als raadslid. Na haar aftreden vorige maand wil ze haar rechtmatige zetel bezetten. Ze heeft hiervoor vrijwel de unanieme steun (er was één onthouding) van de ledenvergadering van Echt voor Ridderkerk gekregen. 

Van Vliet zal echter niet kunnen aanschuiven bij de huidige EVR-fractie. Fractievoorzitter Ad Los gaf al eerder te kennen dat ze niet meer welkom is. De fractie lijkt nu in tweeën te scheuren. In de ledenvergadering maakte het raadslid Jim Kloos kenbaar zich aan te willen sluiten bij Cora. Daarmee wordt onduidelijk wie de naam EVR in de raad mag voeren. 
Definitief geroyeerd als partijlid zijn Ad Los en EVR-wethouder Laurens Franzen. Zij zouden hun financiële verplichtingen jegens de partij niet zijn nagekomen en hebben volgens het bestuur geen gebruikgemaakt van de beroepsmogelijkheid. Ook met deze procedure heeft de ledenvergadering ingestemd. EVR-raadslid Wim van de Linden stapte vorige week al als voorzitter op omdat hij het niet eens is met de gang van zaken. 
Een nieuwe voorzitter hebben de leden van EVR nog niet kunnen kiezen. Er stelden zich geen kandidaten beschikbaar. Cora van Vliet neemt nu tijdelijk de rol van voorzitter over tot er een opvolger is gevonden. De partijleden hebben aangegeven dat Los en Franzen de vereniging op geen enkele manier meer mogen vertegenwoordigen. De fractie heeft op de interne partijruzie gereageerd met stappen jegens secretaris Tissa van de Wege - van der Does de Bye. Zij mag de partij niet meer als burgerraadslid vertegenwoordigen. 
Door de partijscheuring raken de coalitiepartijen twee zetels kwijt. Daarmee verliezen Partij 18PLUS, SGP, CDA, ChristenUnie en EVR nog niet de meerderheid. Bovendien zullen ook de losgemaakte EVR-leden het coalitieakkoord blijven steunen. Ook de ledenvergadering heeft zich hierachter geschaard.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>