Logo decombinatieridderkerk.nl
'Schaakpad' van Redmer Hoekstra
'Schaakpad' van Redmer Hoekstra (Foto: )

'de Vervreemding' bij Studio Imspa

Na een succesvolle zomer in Gubbio (Italië) opent Studio ImSpa in Ridderkerk op zondag 13 oktober de deuren voor de expositie "de Vervreemding". De twee exposanten Roberto Caradonna en Redmer Hoekstra vormen een mooi duo dat met hun werk de toeschouwer geregeld op een verkeerd been zet; door beter en langer te kijken wordt de vertelling steeds duidelijker.
Roberto Caradonna, geboren in Italië en nu werkend in Amsterdam, vraagt zichzelf af of een een kunstenaar een missie heeft. Hij beantwoordt zijn eigen vraag als volgt: "Vanuit mijn gezicht punt wel! Soms ben ik een soort verslaggever, een reporter die de sociale omgeving verbeeldt."
Roberto is een zeer markante persoonlijkheid die op het moment van de opening 14 dagen af staat van de première van zijn eerste film "wie is het monster".
De Overijsselse Redmer zegt over zichzelf "Veel inspiratie vind ik in de trein of onderweg, waar mijn geest over en door het landschap zweeft en nieuwe verbindingen legt tussen dingen die ik zie en vind. Een filosofische kijk op de wereld en mezelf. Wie ben ik? Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uit ziet?"
De titels van zijn werken laten niets aan de verbeelding over, totdat je je bevindt in zijn tekeningen waarin alles mogelijk is.
De opening van "de Vervreemding" wordt zondagmiddag om 15.00 uur verricht door Wilma Impelmans. Op zaterdag 12 oktober is er een preview van 14.00 tot 16.30 uur. De exposite blijft tot en met 10 november te zien in de galerie aan de Scheepmakerstraat 23. Bezoek is mogelijk op donderdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Andere tijdstippen kunnen op afspraak: 0180-415969 of 06 5326 8995.

Meer berichten