Perry en Hans Freriks op het nieuwe adres van De Schouw
Perry en Hans Freriks op het nieuwe adres van De Schouw Foto: Ronald Hooijmeijer

De Schouw naar nieuw onderkomen in Ridderkerk

Algemeen

RIDDERKERK - Groeien met de onderneming was geen doel op zich, toen Perry Freriks bij Schoonmaakbedrijf De Schouw van oprichter en vader Hans kwam werken. Toch is het bedrijf deze maand verhuisd naar een onderkomen dat vijf keer zo groot is dan dat op de oude locatie in Rijsoord.

We spreken de ondernemer in de nieuwe bedrijfslocatie waar alles nog nieuw ruikt. Perry: “We doen ons werk goed en komen vooral onze afspraken na. Die twee dingen, mond-tot-mond reclame en een grote gunfactor hebben ervoor gezorgd dat we de laatste jaren een gestage aanwas van nieuwe klanten hebben gehad.”

Even wennen
Aan de Nikkelstraat 4 in Ridderkerk heeft de ondernemer zijn nieuwe onderkomen gevonden. Perry: “In eerste instantie hebben we naar een bedrijfspand in Rijsoord gezocht, want daar liggen toch onze roots. Maar ja, niet te vinden. Het is wel even wennen, moet ik zeggen. Aan de Waaldijk zat het kantoor aan het huis van mijn vader en moeder vast. ’s Morgens begon ik met koffie aan de keukentafel en om een uur of tien werd ik verwend met een schaaltje yoghurt. Dat is er nu even niet meer bij.”
Perry vertelt het lachend, zich realiserend dat het wel heel verwend klinkt. “Nu komt het voor dat, als de jongens om acht uur naar de klanten vertrekken, ik tot een uur of vier niemand zie.”
Vader Hans die voor dit gesprek langs is gekomen, hoort het glimlachend aan. “Ik kom nog regelmatig langs hoor, maar ja niet meer zo frequent als aan de Waaldijk natuurlijk. Het is een andere situatie geworden, maar ik ben super trots op wat hij doet.”

Duurzaam
“Wij investeren al langere tijd in duurzaam ondernemen”, gaat Perry verder. “Veiligheid, Arbo-eisen en het milieu zijn hot-items in onze branche. Er komen steeds meer overheidsregels op dit gebied. Ook de markt biedt nog genoeg kansen. Zo biedt het reinigen van zonnepanelen veel mogelijkheden. Je ziet ze steeds meer op daken liggen. Studies hebben aangetoond dat vervuiling van zonnepalen effect heeft op het rendement ervan. Vogelpoep, stof enzovoort moet regelmatig worden verwijderd om optimaal rendement van de zonnepanelen te behouden. Wij adviseren ze één keer per jaar schoon te laten maken.” Daarnaast wordt het geleidelijk teruglopen van het schoorsteenvegen gecompenseerd door het reinigen van mechanische ventilatiekanalen in nieuwe huizen. Ook hierin is De Schouw gespecialiseerd. “De schoorsteentak van het bedrijf doet mijn vader nu nog. We zitten nu ruim in ons jasje. Groei is nog steeds geen doel op zich, maar kansen laten we niet liggen en tegen nieuwe klanten zeggen we natuurlijk geen nee” besluit Perry.
Dagelijks zijn er zo’n 45 medewerkers van schoorsteenveeg en schoonmaakbedrijf De Schouw op pad in Zuid-Holland Zuid. www.de-schouw.nl.

Advertenties uit de krant