Monique Leenheer in haar verswinkel
Monique Leenheer in haar verswinkel

Tuinderij Leenheer zet eigen groentewinkel op

Algemeen

RIDDERKERK - Bij de tuinderij van Paul en Monique Leenheer aan de Langeweg (bij de grens van Rijsoord) was vorig jaar voor het eerst verkoop van aardbeien en kersen. Het paar kreeg daar leuke reacties en de vraag of ze niet meer groente en fruit zouden kunnen aanbieden. “Die handschoen hebben we opgenomen. We hebben nu een verswinkeltje in onze loods achter het huis” vertelt Monique. 

Dat vers mag bijzonder letterlijk genomen worden. De sla, andijvie en andere snijgroenten komen rechtstreeks uit de eigen kas. “Daarnaast hebben we producten in ons assortiment van tuinders uit de regio. Ook dagvers” zegt Paul. Het is aangevuld met appels en peren van een fruitteler uit de Hoeksche Waard.
“We bieden nu zo’n veertig producten aan. Altijd seizoensgebonden” benadrukt Monique. Als eigen product worden ook zelf vervaardigde soeppakketten aangeboden. Voor deze tijd zijn dit pakketten voor erwtensoep en pompoensoep.
Tot vier jaar geleden beschikte tuinderij Leenheer over bijna 15 ha waarop sla werd geteeld. Dit is teruggebracht tot twee ha met kassen. “Uitbreiden met kassen mogen we in dit buitengebied niet. Door alle beperkingen is het moeilijk om daar winst uit te halen. De winkel geeft nieuwe mogelijkheden. Als de winkel goed gaat draaien willen we volgend jaa naast sla, kruiden en andere snijgroenten ook komkommers, tomaten, paprika’s en wel meer gaan telen voor onze winkel” zegt de tuinder. In de kas staat daarom nu al een proefopstelling voor het kweken van kiwi’s en tomaten. Dat er weer een winkeltje op het erf is maakt voor de vierde generatie van de tuindersfamilie de cirkel rond. In het verleden was hier de kaaswinkel en later de kruidenierswinkel van Leenheer gevestigd.
De verkoop aan de Langeweg 440 is alleen op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Advertenties uit de krant