Herinneringen aan de "Bescherming Bevolking" in de Oudheidkamer
Herinneringen aan de "Bescherming Bevolking" in de Oudheidkamer

B.B. herleeft in Oudheidkamer

Algemeen

RIDDERKERK - In De Trouwzaal van de Oudheidkamer, die de week voorafgaand nog gevuld was met genodigden voor de bevestiging van een huwelijk, waren het afgelopen zaterdag de mensen, die afkwamen op de opening van de nieuwe wisselexpositie “Herinneringen aan de Bescherming Bevolking”.
                                                                                                                     

De werkgroep van de Stichting Oud Ridderkerk heeft weer een expositie neergezet waarbij men ogen tekort komt. Deze kon dan ook alleen maar in deze vorm getoond worden in samenwerking met de Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog.
Voorzitter van de Stichting Oud Ridderkerk Jan Verhoeven dankte beiden dan ook in zijn openingswoord, waarna Pim van den Bos van de Stichting Cultureel Erfgoed terug in de tijd ging en memoreerde aan de geschiedenis van de in de volksmond geheten “BB”. Deze civiele verdedigingsorganisatie ontstond tijdens de Koude Oorlog en was bedoeld om burgers te informeren en te assisteren voor en tijdens calamiteiten of rampen. Door middel van oude foto’s en gebruiksmaterieel wordt de bezoeker meegezogen in de tijd van wederopbouw in Nederland en de dreiging uit het Oosten. Menig kelder en schuur van privéverzamelaars is leeggehaald om de bezoeker de geur en sfeer van weleer te laten beleven.
Voor een persoonlijke ervaring is deze collectie tot 29 oktober te zien tijdens de gebruikelijke openingstijden op woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur aan de Kerksingel 26.                                                                                                        

Advertenties uit de krant