De kerstballenactie was vorig jaar een groot succes
De kerstballenactie was vorig jaar een groot succes

Kerstballen voor goed doel op Koningsplein

Algemeen

RIDDERKERK - Na de succesvolle kerstballenactie van vorig jaar (€ 12.375,- is opgehaald voor het goede doel) houden Rotary Club Ridderkerk en Rotaract Oost-IJsselmonde samen met Stichting Schaatsbaan Ridderkerk en Stichting Evenementen Ridderkerk voor het tweede jaar op rij een actie om tijdens de kerstdagen iets extra’s te kunnen doen voor inwoners die hulp nodig hebben.

“We hoefden natuurlijk niet lang na te denken toen Rotary Club Ridderkerk ons benaderde met de vraag of we wederom mee wilden werken aan de actie ‘kerstballen voor het goede doel’ dit jaar” vertelt de voorzitter van Stichting Schaatsbaan Ridderkerk, John Stip.
Ook Stichting Evenementen Ridderkerk en de gemeente Ridderkerk waren bereid om hun medewerking te verlenen aan de actie.

Resultaat overtreffen
“Vorig jaar liep de actie dankzij de goede samenwerking tussen partijen gesmeerd. Het opgehaalde bedrag kwam terecht bij de doelgroep die het goed kon gebruiken. Dit jaar willen we dat uiteraard overtreffen.” aldus Gerard Sluimers namens Stichting Evenementen Ridderkerk.

Kerstballen voor drie doelen
Ondernemers en inwoners kunnen een kerstbal van 30cm laten bedrukken met een foto of logo, die in de grote kerstboom op het Koningsplein komt te hangen. Een bedrukte kerstbal kost €99,- excl. BTW, waarvan het complete bedrag naar het goede doel gaat.
“Net als vorig jaar hebben we ook nu weer goede doelen gevonden waar het geld naar toe zal gaan.” vertelt uittredend voorzitter van Rotary Club Ridderkerk, Chris Suiker. De drie uitgekozen initiatieven zijn een supermarkttegoed van € 100,- voor Ridderkerkse minima gezinnen, met ontwikkelcentrum Metronoom het ijs op met kinderen met een (meervoudige) beperking en ijspret voor Oekraïense vluchtelingen. Deze activiteiten worden georganiseerd door Stichting Present, Rotary Club Ridderkerk en de Rotaract Oost-IJsselmonde.’
Ondernemers en inwoners die dit initiatief willen steunen kunnen contact opnemen met de voorzitter van Stichting Schaatsbaan Ridderkerk, John Stip, via info@schaatsbaanridderkerk.nl of telefonisch via 06-12766579. Het bedrijfslogo of een op de kerstbal af te drukken foto dient uiterlijk 6 december 2022 aangeleverd te worden.


Advertenties uit de krant