Poffertjes, bitterballen en zelfgemaakte advocaat voor Duitse klanten
Poffertjes, bitterballen en zelfgemaakte advocaat voor Duitse klanten

Lions over de grens voor goed doel

Algemeen

IJSSELMONDE Op zaterdag 26 november waren leden van de Lionsclub IJsselmonde actief op de Kerstmarkt in het Duitse Mönchengladbach. Samen met hun Duitse ‘collega’s’ zetten zij zich in voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking.

De gehele Christkindlmarkt, zoals de Kerstmarkt bij onze oosterburen wordt genoemd, stond in het teken van dat belangrijke doel. Met de verkoop van poffertjes, bitterballen, rookworst en zelfgemaakte advocaat brachten de IJsselmondse Lions een kleine 1.000 euro bij elkaar.
Lions Club IJsselmonde onderhoudt al vele jaren een vriendschappelijke band met zusterclub Lions Club Mönchengladbach-Rheydt. Deze zogenoemde Jumelage krijgt gestalte door jaarlijkse wederzijdse gezamenlijke inzet bij een door één van beide clubs georganiseerde activiteit. Zo trekt een delegatie van ‘onze’ Lions al vele jaren rond begin december naar Duitsland om een kraam te bemensen op de plaatselijke Kerstmarkt. Traditioneel worden daar typisch Hollandse lekkernijen te koop aangeboden. Initiatiefnemer Guus Boer: “We hebben inmiddels een aantal vaste klanten die ons jaarlijks opzoeken, meestal voor een fles advocaat.” Al met al kijken de Lions terug op een geslaagde zaterdag, met een mooie gezamenlijke bijdrage van in totaal zo’n 2.000 euro aan de zorg voor kwetsbaren in de samenleving. En gezellig was het ook.

Lions helpen
Het motto van Lionsclubs wereldwijd is: Lions helpen! Dat kan fysieke hulp zijn, maar soms is er gewoon ergens geld nodig om een doel te realiseren. Maatschappelijke betrokkenheid dus in praktische zin, helpen waar dat nodig is. Wat Lions bindt is dat ze graag de handen uit de mouwen steken.

Advertenties uit de krant