200 foto's zijn te bekijken in Bibliotheek IJsselmonde
200 foto's zijn te bekijken in Bibliotheek IJsselmonde

Expositie “100 jaar IJsselmonde mobiel”

Algemeen

IJSSELMONDE - De foto-expositie “100 jaar IJsselmonde mobiel” is voor een weekje terug in Bibliotheek IJsselmonde. De expositie, die eerder stond van 1 september tot 12 oktober, zal te zien zijn van donderdag 8 t/m dinsdag 13 december.

Met deze expositie kan men in de ‘tijdmachine’ van Insula Mundi stappen om te zien hoe het straatbeeld van IJsselmonde er vroeger uit zag. Terug naar de tijd dat de Van Brienenoordbrug er nog niet was en de verbinding tussen Dordrecht en Rotterdam een landweg vol paardendrollen was. Ook kan men via de Burgemeester van Slijpelaan (voor de annexatie van IJsselmonde door Rotterdam was dat de Kreekweg) naar de latere Stadionweg (nog zonder stadion) richting Maasbruggen.
De expositie omvat ruim 200 foto’s. Ze laten het straatbeeld zien met straatventers, zoals de melkboer, bakker, groenteboer, schillenboer en hun vervoersmiddelen (handkar, hondenkar, paard en wagen, kerrie, auto). Ook zijn er foto van de Maas met veerpont, parlevinkers, stoomboten, de Zalmvisserij en op het moment (in 1929) dat deze geheel is dicht[1]gevroren! Daarnaast beelden uitstapjes van de vele verenigingen, clubs, zangkoren, schoolklassen en (in deze tijd) De Wijkbus.

Bibliotheek IJsselmonde is te vinden aan de Herenwaard 15 in Rotterdam-IJsselmonde. Openingstijden: maandag van 12.00 tot 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Advertenties uit de krant