Erik Scherder tijdens een eerdere lezing in Ridderkerk
Erik Scherder tijdens een eerdere lezing in Ridderkerk

Erik Scherder in Het Plein

Algemeen

RIDDERKERK - Op zaterdag 25 februari geeft professor Erik Scherder speciaal voor Ridderkerkers een lezing over de relatie tussen een gezonde leefstijl en de hersenen. De interactieve lezing zal plaats vinden in theater Het Plein aan het Koningsplein. Het ‘college’ is van 14.00 tot 15. 00 uur.

Neuropsycholoog en hoogleraar Scherder is bekend van het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ waar hij vaak aanwezig was. Hij staat bekend om zijn lezingen over de invloed van muziek en beweging op de werking van het brein. Daarnaast doet hij als neuropsycholoog verschillende onderzoeken over het thema ‘bewegen’. Ook deed hij onderzoek naar de relatie tussen lichamelijke (in)activiteit en gedrag (cognitie, slaapritme en humeur) bij mensen met en zonder dementie.
Bij Facet is men trots op de komst van de bekende professor. “Vanuit Facet zijn wij enorm blij dat Erik Scherder komt spreken”, het zal een leerzame, interactieve lezing zijn. Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de lezing in de theaterzaal. Wij zorgen voor een unieke beleving” aldus de organisatoren van de middag.
Wie benieuwd naar het verhaal van Erik en de relatie tussen een gezonde leefstijl en de hersenen kan zich aanmelden via de website: www.facetridderkerk.nl. De middag is voor 18 jaar en ouder.

Advertenties uit de krant