Afbeelding
Foto:

Column Sem: Geen carnaval, wel polonaise

Algemeen

In Ridderkerk staan we niet echt bekend als feestgangers. Veel mensen van buiten de provincie zullen Ridderkerk waarschijnlijk ook niet kennen. Ridderkerk staat voor sommige enkel bekend als die plaats in de buurt van Rotterdam waar mensen niet normaal Nederlands kunnen praten. Althans, voor de mensen die een stukje uit een show van Ronald Goedemondt hebben gezien, waarin hij dit op zijn manier benadrukt. Maar een andere plek die mede bekend staat vanwege de manier hoe mensen praten, is Noord-Brabant. Die staan daarentegen wel bekend als feestgangers. 

Het was begin vorige week weer carnaval. Een feest waar we hier niet echt over mee kunnen praten. In Ridderkerk waren geen lange optochten met allerlei wagens en verklede mensen. Dat past nou eenmaal niet helemaal bij de cultuur die heerst in het Westen. Nu zou je verwachten dat ik met een verhaal kom als: “ik heb toch carnaval gevierd”, maar dat is niet zo. Ik heb afgelopen weekend wel een feestje gehad, maar daar hoefde ik mij niet voor te verkleden.  

Dat was een verjaardagsfeestje, maar niet zo’n typisch Hollands feestje zoals ik al eens eerder benadrukte. Het feestje had zo nu en dan wel een carnavals tintje, wat niet perse gek is. Een aantal jaar geleden vond ik het nooit leuk om mee te dansen op feestjes, of om een polonaise te lopen, maar daar ben ik inmiddels wel wat makkelijker in. Niet dat ik kan dansen, maar op zo’n moment maakt dat eigenlijk ook niet uit. Dat ik voor het eerst een heel biertje heb gedronken, heb ik het verder maar even niet over. Dat past eigenlijk ook wel bij carnaval. 

Conclusie van het verhaal. Ondanks dat carnaval in Ridderkerk niet echt wordt gevierd, heb ik toch wel lol gehad. Eigenlijk vond ik dit persoonlijk leuker dan carnaval, maar ja dat ben ik.  

Advertenties uit de krant