Leerlingen aan het werk voor de appelflappen

Heel Vmbo Farel Bakt ‘Samen’

RIDDERKERK - Op 15 en 16 februari hadden de leerlingen van vmbo onderbouw van Portus Farelcollege in Ridderkerk een projectdag met de titel ‘Samen’. De leerlingen volgden een carrousel van 5 onderdelen en één daarvan was ‘Samen (uit-)delen’.

Onder leiding van de heren L. Weeda en R. Hoogerwerf bakten de tweedeklassers donderdag maar liefst 300 appelflappen. Daarvan werden er aan het einde van de ochtend ruim 200 in de vmbo-bakfiets geladen en naar verpleeghuis Riederborgh gebracht. Daar werd de heerlijke traktatie bijzonder gewaardeerd. De overige appelflappen werden ‘voorgeproefd’ door de bakkers.

Bakken voor oude school
Op vrijdag waren de eersteklassers aan de beurt. Zij bakten 250 appelflappen, die voor het grootste deel uitgedeeld werden aan personeel en groep 8-leerlingen van een aantal Ridderkerkse basisscholen, die meedoen met een samenwerkingsprogramma PO-VO. Vol trots deelde een aantal leerlingen de appelflappen uit op hun ‘oude’ school.
Voor bakkers en ontvangers was het een geslaagde actie en voor herhaling vatbaar.