Robert Kosten in duel Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer verliest bij Overmaas

Algemeen

RIDDERKERK - Op zaterdag 23 maart speelde Slikkerveer op Sportpark Olympia in Rotterdam tegen Overmaas. In deze topper kon trainer Gijs Zwaan niet beschikken over Ronald Capelle, die in de warming-up geblesseerd afhaakte en verder waren ook niet van de partij Thomas van Prooijen, John van Vugt, Mitchell Drogt en Patrick Werkhoven.

De eerste kansen in de openingsfase van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Makatita schoot van afstand via de lat over. De grootste kans tot dat moment kwam in de 29ste minuut voor Robert Kosten, die slim een terugspeelbal onderschepte en oog in oog kwam te staan met doelman Duran, maar de bal verdween niet in het net. Duran redde knap van dichtbij. Een paar minuten later kopte Boy van Reede een voorzet in de handen van Duran. Zeven minuten voor rust was er een knappe actie van Ukbe Arslan in zestien debet aan dat Slikkerveer met 1-0 achter kwam te staan. Hij draaide van zijn verdediger weg en schoot hard en hoog binnen. Drie minuten later had Robert Kosten de gelijkmaker op zijn schoen. Een geweldige pass van Mike van Dongen over de defensie van Overmaas kwam precies aan bij Robert Kosten. Alleen voor de doelman kreeg Robert hem dit keer ook niet langs Duran, die weer knap redde. De laatste doelpoging voor rust was voor Overmaas, maar Ricardo Kieboom redde knap.

Te gehaast
In de tweede helft probeerde Slikkerveer te gehaast de aanval te zoeken. De vele lange ballen naar voren kwam amper aan. Overmaas had in de beginfase twee goede kansen op rij, maar Ricardo Kieboom redde knap op schoten van dichtbij. Op schot van veraf van Romain van Bruggen na kreeg Slikkerveer geen kansen om gevaarlijk te worden. Pas in de laatste minuut was het Bas Mulder, die na een fraaie aanval over meerdere schijven de gelijkmaker aan had kunnen tekenen, maar zijn schot spatte op de lat. Daarna volgde nog een kansrijke vrije trap voor Mike van Dongen, maar de inzet ging naast. Al met al een teleurstellende wedstrijd voor Slikkerveer, want het bleef bij 1-0 voor Overmaas.

Komend Paasweekend is Slikkerveer vrij. Op zaterdag 6 april speelt de ploeg om 14.30 uur thuis tegen FC IJsselmonde.

Opstelling Slikkerveer: Ricardo Kieboom, Sem Seifi (60 – Jesse Ringlever), Boy van Reede, Ryan van Dongen, Denno Stoffels, Romain van Bruggen, Mike van Dongen, Bas Mulder, Jochem Kouwenhoven (72 – Aaron Plaizier), Sem Meulstee en Robert Kosten.