Voorzitter Gerda Kranendonk (voorgrond) en een aantal oud-voorzitters kijken uit naar het jubileumduel van vrijdag a.s.
Voorzitter Gerda Kranendonk (voorgrond) en een aantal oud-voorzitters kijken uit naar het jubileumduel van vrijdag a.s.

Volop jubileumactiviteiten 100 jaar Rijsoord

Algemeen

Bij voetbalvereniging Rijsoord stond het seizoen 2023-2024 volop in het teken van het 100-jarig bestaan. Maar nu het seizoen op zijn einde loop is de ‘grande finale’ van de jubileumactiviteiten nabij. Komende vrijdagavond (19.30 uur) spelen de Rijsoord Old Stars tegen niemand minder dan de Feyenoord Legends. Na dit duel vindt rond 22.00 uur de uitreiking plaats van het eerste exemplaar van het jubileumboek. De kantine is 3 mei vanaf 18.00 uur open en dat biedt een mooie gelegenheid om de fototentoonstelling te bekijken. Op zaterdag 18 mei volgt er dan nog een spetterend jubileumfeest met als thema blauwwit mét een vleugje goud.

Rijsoord Old Stars
De wedstrijd van vrijdag zal eigenlijk voor elke regionale voetballiefhebber een feest van herkenning zijn. De Rijsoord Old Stars zullen onder leiding staan van succestrainer Cees Lagendijk, de gesecondeerd wordt door de leiders Dirk Plaizier en Peter de Koning. Dit trio kan met de beschikbare spelers een droomelftal formeren. De namen? Aart Kranendonk op doel, Barrie Tieleman, Gerard en Patrick Sluimers, Kees en Patrick Rutten, Dammes Dorsman, Mattijs Bekkers, Johnny Djermor, Rutger van Dijk, Dennis Snijders, Ruud Schmidt, Fokke van Bockel, Mike van Gool, Raymond Smit, Remco Klootwijk Martijn Wols, Rob Drenth en Chair Ollong.

Feyenoord Legends
Feyenoord staat onder leiding van het technische trio Peter Brunings, Arjan van der Plas en John van Loen. Zij kunnen (in principe) een beroep doen op Edwin van Zwieteren, Remco Schol, Glenn Loovens, Lorenzo Davids, Leonardo, Charly Jones, Orlando Engelaar, René van Dieren, Royston Drenthe, Civard Sprockel, Andwelé Slory, Gill Swerts, Guyon Fernandez, Ruben Schaken, Ali Boussabon en Bennie Wijnstekers.

Het jubileumduel wordt gefloten door KNVB-scheidsrechter Dries de Korte, die geassisteerd wordt door de ‘grensjagers’ Eddy Bestebreurtje en Piet Klootwijk. Jan Pol zal als speaker de boel aan elkaar praten en bij onverhoopte blessures kan er gerekend worden op de verzorging van Iris van der Giessen. P.S. Gelet op een kort voorprogramma is het voor belangstellenden raadzaam om ca. 19.10 uur aanwezig te zijn.

Activiteiten
De jubileumactiviteiten bij Rijsoord gingen in feite van start op 31 augustus 2023. Toen werd niet alleen de Presentatiegids 2023-2024 uitgereikt, maar werd ook het nieuwe clublogo gepresenteerd (zie foto), waarin de welbekende Kraai een prominente plaats kreeg. En of dat nog niet genoeg was, was er ook de presentatie van het het jubileumshirt 100 jaar Rijsoord, geënt op het shirt dat de selectie zo’n 50 jaar geleden droeg. De redactie van het jubileumboek was op dat moment al een eind op weg, maar ging over in een hogere versnelling; foto’s maken en verzamelen, interviews afnemen, oude documenten doorvlooien, kopij verwerken, enz.

Jubileumboek
De redactie (Denise Bazen,Leen Kruithof, Wim de Rooij, Patrick Rutten en Michel van Straten) legden 100 jaar clubhistorie vast in een bijna 400 pagina’s tellend boek. Het resultaat mag er zijn. Het boek is verdeeld in een aantal tijdvakken, waarin het wel en wee van RIjsoord chronologish wordt belicht. De tijdvakken worden echter gelardeerd met tal van verhalen. De lezer wordt op die manier meegenomen in de mooiste (sterke) verhalen van toen en nu. Spelers, trainers, vrijwilligers, supporters, BN-ers… ze komen in het boek allemaal voorbij. Door de speelse en eigentijdse opmaak, het grote aantal foto’s en de niet weg te denken voetbalhumor is dit boek niet alleen een musthave voor elke Kraai, maar eigenlijk voor iedereen die het (regionale) voetbal volgt of maar enigzins geïnteresseerd is in lokale geschiedenis. Het boek (kosten 25 euro) is o.m. te verkrijgen via de vv Rijsoord, maar ook bij Bezoekerscentrum De IJsvogel (Waalbos) en Boekhandel De Ridderhof.

Tekst: Michel van Straten
Foto: Ronald Hooijmeijer/Michel van Straten

Advertenties uit de krant