Activiteiten bij Rijsoordse molen op de jaarlijkse molendag
Activiteiten bij Rijsoordse molen op de jaarlijkse molendag

Rijsoordse molen open op Nationale Molendag

Algemeen

RIDDERKERK - Het tweede weekend van de maand mei staat Nederland weer als vanouds in het teken van de Nationale Molendagen. Er zullen zoveel mogelijk molens draaien/malen op zaterdag 11 mei en/of zondag 12 mei.

De Rijsoordse molen doet op zaterdag (bij voldoende wind) draaiend mee aan dit evenement. Ook zal de molen aan de Waalweg te bezichtigen zijn. De molen is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven door de molenaars. Tevens is er verkoop van meel- en streekproducten, waaronder honing, specerijen en jam. Ook zijn er cadeaupakketjes met molenproducten voor bijvoorbeeld moederdag. Verder is er verkoop van brood en koeken van bakkerij Voordijk. Daarnaast zijn radiozendamateurs aanwezig om te vertellen over hun hobby.

De toegang tot de molen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd van welkom. Giften kan men deponeren in de gele bus bij de deur. Het geld zal geheel worden benut voor het onderhoud van de Rijsoordse molen, één van de laatste complete en nog regelmatig in bedrijf zijnde molens van het eiland IJsselmonde. De meer dan tweehonderd jaar oude molen staat aan de Waalweg 11.

Advertenties uit de krant