Het weinig gebruikte parkeerterrein nabij de Pelikaan
Het weinig gebruikte parkeerterrein nabij de Pelikaan

Discussie over parkeren bij het Oosterpark

Algemeen

RIDDERKERK - Met de aanpassingen in het bestemmingsplan Oosterpark is de angel uit de meeste bezwaren. Door verschuiving van een honkbalveld staan de sportvelden niet meer ter discussie en er is tevredenheid over het behoud van het essenlaantje als fietsroute. De kritiek van bewoners aan de overzijde van het park richt zich nu voornamelijk op het parkeren. 

Meerdere bewoners en de bewonersgroep 3VO.Biotoop pleiten voor behoud van de parkeerplaatsen ter hoogte van de Pelikaan. Het nieuwe bestemmingsplan stuurt aan op opheffing omdat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van de 69 parkeervakken die hier zijn. Er zal een groene invulling voor in de plaats komen. Extra parkeerplaatsen (+ 22) komen bij de sportvelden en bij de kinderboerderij/pannenkoekenhuis (+23).  Als in de praktijk blijkt dat er onvoldoende parkeermogelijkheden zijn kunnen bij de sportvelden en de kinderboerderij meer vakken gerealiseerd worden. 3VO vindt dat dit gelijk ingepast moet worden. Vrees is er voor parkeeroverlast in de woonstraten als er onvoldoende ruimte bij het park is.

Vrees voor parkeren aan de overzijde is er ook als parkeren het middenstuk van het Oosterpark niet meer mogelijk is. Het college deelt deze vrees niet. Er wordt op gewezen dat er nu amper wordt geparkeerd en het daarom sociaal onveilig is. Bij de sportparken en de kinderboerderij is meer sociale controle. Er zijn ook bewoners die gekant zijn tegen het ruimere parkeren aan de Oosterparkweg nabij de sportvelden. Zij willen geen overlast van pakerende sporters en/of bezoekers. Het college gaat ook hierin niet mee. “We delen dan niet de mening dat het vergroten van het parkeerterrein bij de sportvelden automatisch leidt tot meer overlast voor bewoners ter hoogte van de Zalm. Integendeel, als bezoekers weten dat er voldoende plek is op het parkeerterrein, dan zullen ze daar eerst gaan zoeken voordat ze het in de wijk gaan proberen.”

Advertenties uit de krant