Afbeelding
Foto:

Column Sem: ‘Een klein schoonheidsfoutje’

Column Column

Afgelopen week heb ik de hele week online lessen gehad via Microsoft Teams. Dit was wel even fijn om te hebben, zodat ik een beetje slaap kon inhalen. Daar kunnen waarschijnlijk veel studenten zich wel in vinden. Ik heb een beroepsgericht vak 12 uur per week, dus ook deze had ik online. Bij dit vak maken wij, de studenten, kranten, podcasts en radioshows. Op de dinsdag kregen wij allen feedback op de ingeleverde opdrachten, wat in dit geval de podcast was. De docent begon met de feedback. “Sem…” 

In eerste instantie had ik niet verwacht dat er iets mis mee was. Ik heb met drie medestudenten/vrienden ook een wekelijkse podcast op Spotify, genaamd Ratjetoe de Podcast, dus ik heb die ervaring ook meegenomen in mijn individuele opdracht. Ik verwachtte redelijke feedback te krijgen, maar dat liep net even anders. 

De docent vervolgde de zin met “die van jou kan ik niet openen”. Op dat moment raakte ik lichtelijk in de stress. We moesten de podcast bewerken met Adobe Première Pro, en ik heb daar een foutje gemaakt. Ik was niet bekend met dit programma, waardoor ik het fout deed. Bij het opslaan van het bewerkte document, had ik het dus niet goed gedaan.  

Gelukkig zei mijn docent nog dat ze hem nog wel kan openen, als ik het mp3-bestand nog in mijn OneDrive heb staan. Ik checkte vervolgens mijn OneDrive, waarin geen documenten stonden. Toen heb ik nog verschillende usb-sticks gecontroleerd, maar ik had nergens mijn bestanden opgeslagen.  

Het stomste was dat ik ook nog een medestudent had geholpen met haar bestand opslaan. Dat was dus ook mislukt. Daar voelde ik me nog het slechtst over.  

Dit was een wijze les voor mij, en misschien ook voor andere. Als er veel werk in iets zit, sla het goed op! 

Sem (16) is de nieuwe columnist van De Combinatie Ridderkerk. Hij woont in Ridderkerk, is student van het Grafisch Lyceum en maakt met een aantal medestudenten de podcast ‘Ratjetoe de Podcast’. 

Advertenties uit de krant