Afbeelding

Sem: gemengde gevoelens

Column Column

14 mei 2023, Feyenoord kan voor het eerst in 6 jaar weer kampioen van Nederland worden. Er moest alleen nog gewonnen worden van Go Ahead Eagles, en ik had kaarten. 

Ongeveer 3 maanden geleden kwam mij ter oren dat ik via een kennis aan kaarten kon komen voor Feyenoord – Go Ahead Eagles. Zo blij als een kind in een snoepwinkel zei ik zonder twijfel dat ik graag ging, in de hoop dat het wellicht een kampioenswedstrijd kon zijn. Na maanden van afzien mocht het zo zijn, de kampioenswedstrijd is op 14 mei!  

Samen met een vriend gingen wij met z’n tweeën eerst naar het Stadhuisplein. Het stond al aardig vol, een goed moment om alvast een beetje sfeer (en McDonald’s) te proeven. Als alles goed zou verlopen, zouden we er maandag ook staan bij de huldiging. Rond 2 uur was het tijd om naar het stadion te gaan, waar het allemaal gaat gebeuren.  

Ik heb weleens een volle tram gezien, maar zo vol nog nooit. Iedereen stond in een kluitje op elkaar, maar dat weerhield ons er niet van om alvast de sfeer erin te brengen. Zingen, schreeuwen en een beetje springen in een volle tram. Tot bij het stadion.  

Na een klein stukje lopen waren we daar, bij de Kuip. De adrenaline, zenuwen en vreugde gierde door mijn hele lichaam. Voor het eerst in dit topseizoen, ben ik bij een wedstrijd aanwezig. Althans, zo leek het… 

Alles verliep vlekkeloos. We waren al langs 2 poorten gekomen en stonden in het Maasgebouw. Alleen nog de kaarten laten scannen en we konden gaan zitten. Bij het scannen ging het mis… de kaarten waren niet goed. 4 minuten voor ons was, zonder dat wij het wisten, al iemand naar binnen met dezelfde kaarten. Wat bleek, de kennis was uiteindelijk toch naar de wedstrijd gegaan, zonder dat door te geven. Wij konden niet meer naar binnen, en zagen deze historische dag in rook opgaan. 

Enigszins teleurgesteld en met gemengde gevoelens zijn we naar huis gegaan, waar we op televisie hebben gekeken. Helaas konden we er niet bij zijn, maar ik ben alsnog trots op mijn club! 

Advertenties uit de krant