Afbeelding

Omvergelopen door dief

Algemeen

RIDDERKERK - In de Orionflat in Bolnes is de verontwaardiging nog altijd groot over het omver lopen van een 90-jarige man, die een inbreker betrapte in zijn kelderbox.

De bewoner van de flat aan de Rijnsingel wilde op 3 februari rond 18.00 uur aardappels uit zijn kelder halen toen hij tot z'n verbazing licht zag branden. De deur was met grof geweld opengebroken en de dief was nog in de box aan het rommelen. . Op z'n vlucht heeft de inbreker de man omver gelopen. Hij viel hard met z'n achterhoofd op straat en moest flink bloedend naar het ziekenhuis. Uit de box gestolen zijn drie fietsen (waaronder een elektrische). Achtergelaten werd een vouwfiets, die in een zwarte zak zat. Mogelijk is die elders gestolen. Bewoners van de flat zijn verontwaardigd over dit gebeuren en verbaasd over het feit dat ze hier niets over in de krant hebben gezien en er geen getuigenoproep is gedaan. Ook vragen ze zich af of de politie al of niet camerabeelden heeft bekeken. Volgens verschillende bewoners is het de laatste weken vaker prijs met (pogingen tot) inbraken en het openbreken van auto's in de omgeving.
Een woordvoerder van de politie erkent dat er geen ruchtbaarheid aan de inbraak van 3 februari is gegeven: "We communiceren niet alle inbraken."
De afdeling 'Veel Voorkomende Criminaliteit' heeft na de inbraak onderzoek gedaan. Er zijn sporen veilig gesteld en beelden bekeken. De camera's van de flat blijken geen verdachte in beeld te hebben. De zaak ligt nu bij de districtsrecherche. Volgens de politie zijn er de afgelopen weken geen inbraken bij deze flat geweest. Tussen 1 en 3 januari werden er wel vijf inbraken door flatbewoners gemeld.

Advertenties uit de krant