Michel Ouwens (links) en Peter Manders.
Michel Ouwens (links) en Peter Manders.

Aanpak woningen Rivierenbuurt

Algemeen

BARENDRECHT - In de modelwoning aan de Waalstraat ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Michel Ouwens, adjunct directeur Bestaande bouw bij TBI-onderneming ERA Contour, de realisatieovereenkomst voor de aanpak van de eerste 114 woningen in de Rivierenbuurt. 

De komende drie jaar werken beide partijen samen om woningen van Patrimonium in Barendrecht te onderhouden en verduurzamen. De woningen in de Rivierenbuurt zijn de eerste uit de samenwerking.

Patrimonium heeft het afgelopen jaar samen met ERA Contour het groot onderhoud- en verduurzamingsproject voor 114 woningen in de Rivierenbuurt uitgewerkt en voorbereid. Hierbij zijn ook bewoners betrokken vanuit een klankbordgroep. Deze voorbereiding vormt de basis voor groot onderhoud- en duurzaamheidsprojecten aan woningen in andere wijken. Op die manier kunnen de projecten sneller opgestart en uitgevoerd worden.

“Naast noodzakelijk onderhoud voeren we energetische maatregelen uit zoals isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen”, legt een medewerker van Patrimonium uit. “ Ook houden we rekening met de toekomstige energietransitie. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen energiezuiniger (energielabel A of A+) waardoor de energielasten voor onze huurders lager uit zullen vallen. Inmiddels heeft bijna 90 procent van de bewoners in de Rivierenbuurt ingestemd met de duurzaamheidswerkzaamheden. “

Advertenties uit de krant