Elmar en Ellen van Drunen kwamen maandagavond aan op het Vlietplein
Elmar en Ellen van Drunen kwamen maandagavond aan op het Vlietplein

'Fietsjunkies' zijn weer thuis

Algemeen

Met dik 30.000 fietskilometers in de benen zijn Elmar en Ellen van Drunen terug in Nederland. Maandagavond arriveerden ze op het Vlietplein in Ridderkerk-Drievliet, waar veel familieleden en vrienden stonden te wachten om ze in de armen te sluiten.

Elmar en Ellen begonnen op 13 september 2013 als 'fietsjunkies' aan een wereldreis. Ze zegden na veel mooie fietsvakanties hun huis en werk op om door Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika te fietsen. Hun bijzondere avontuur kon worden meebeleefd op hun site 'Fietsjunkies', die na veel internationale belangstelling al snel werd omgedoopt tot 'Bicycle Junkies'.

Met hun blog en prachtige foto's kon iedereen ze volgen in onder meer China, India, Alaska, Canada, USA en bijna alle landen van Centraal en Zuid-Amerika. Onderweg maakten ze ook werk van een boek over het fietsen door Latijns-Amerika. Dit 180 pagina's tellende (Engelstalige) boek met ruim 200 foto's werd nog tijdens hun trip uitgegeven.

Het fietspaar heeft nu tijdelijk onderdak bij (schoon)zus Gaby en Arthur Kronemeijer, die maandagavond hun winkel beschikbaar stelden voor de feestelijke thuiskomst. Het mes ging in een prachtige taart die de vorm van een wereldbol had. Over enkele weken zullen de wereldfietsers een tijdelijke huurwoning betrekken en ze ook al weer zicht op een baan.

Advertenties uit de krant