Afbeelding

Balletstudio Violetta viert International Dance Day 

Algemeen

RIDDERKERK - Samen met Contact Zone Rotterdam verzorgt Balletstudio Violetta uit Ridderkerk op vrijdag 29 april een gratis dansoptreden op het Schouwburgplein in Rotterdam. Het bijzondere is dat iedereen mee kan en mag doen. Professional of amateur, iedereen is welkom om na het optreden mee te dansen in een improvisatiedans op het plein. Het optreden en meedansen begint om 17.00 uur en duurt een uur. 

Het dansen op het plein vindt plaats in het kader van International Dance Day. Deze dag wordt gevierd door miljoenen dansers over de hele wereld. Sinds 1982 promoot de dansorganisatie CID als onderdeel van UNESCO de wereldwijde viering van dansdag. Omdat CID-lid Balletstudio Violetta en Contact Zone Rotterdam vinden dat dit in Nederland ook gevierd moet worden, hebben ze hun krachten gebundeld om de viering tot een succes te maken. Ook de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) draagt een steentje bij, door het mogelijk maken van een solo-optreden van de Italiaanse danser en choreograaf Matteo Nacci. 

De basis van het optreden ligt in dansimprovisatie. Contact Zone Rotterdam houdt zich bezig met contactimprovisatie waarbij dansers door eigen creativiteit en fysiek contact met elkaar bewegen. "Samenwerken met danscollega's zorgt ervoor dat leerlingen in contact komen met nieuwe vormen van dans. We inspireren elkaar en dat is juist wat International Dance Day zo bijzonder maakt", vertelt AnneMarie Pos-Terlouw, eigenaresse van Balletstudio Violetta. Samen met haar danscollega Thomas Kortvelyessy van Contact Zonze Rotterdam hoopt ze dat er zoveel mogelijk mensen mee komen dansen. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via info@balletstudiovioletta.nl of kom 29 april om 16.45 uur naar het Schouwburgplein Rotterdam.

Advertenties uit de krant