Wethouder Tineke Keuzenkamp mocht in Rotterdam de bussen lanceren
Wethouder Tineke Keuzenkamp mocht in Rotterdam de bussen lanceren

Blij met nieuwe bussen van Aafje

Algemeen

Wethouder Tineke Keuzenkamp gaf op woensdag 14 juni in Rotterdam het officiële startsein voor de in gebruik name van twee nieuwe rolstoelbussen voor Aafje.
Vanuit het budget Waardigheid en Trots, dat beschikbaar is gesteld door de overheid, heeft Aafje in samenwerking met Stichting Vrienden van Aafje twee nieuwe rolstoelbussen aan kunnen schaffen. Tineke Keuzenkamp is nauw betrokken bij de kwetsbare doelgroep en is daarom blij met deze investering. "Het is een prachtig resultaat dat we door de aanschaf van deze bussen nóg meer dementerende en minder valide mensen een mooie dag kunnen bezorgen en zo het gevoel van eenzaamheid kunnen beperken" aldus de wethouder.
Aafje organiseert met deze rolstoelbussen onder de naam "Aafje Gezellig op stap" daguitstapjes vanuit alle locaties van Aafje, waaronder ook Reyerheem en 't Ronde Sant in Ridderkerk. Er is een stijging vanaf mei 2016 van 10 ritten per maand naar 80 ritten per maand. Naar verwachting zullen dit jaar meer dan 1750 ouderen genieten van een dagje weg. "Een resultaat waar we ontzettend trots op zijn! Complimenten voor de inzet van onze vrijwilligers en begeleiders, zonder hen had dit niet mogelijk geweest" zegt Peter Ploegsma, lid van de raad van bestuur van Aafje.
Aafje Gezellig op stap organiseert nu voor het tweede jaar, naast reguliere uitstapjes voor ouderen, geheel verzorgde daguitstapjes met begeleiding voor minder valide klanten. Door scherpe prijsafspraken te maken met partners en een beschikbaar gesteld budget vanuit Waardigheid en Trots, blijven de kosten gereduceerd. De prijzen variëren tussen de 25 en de 35 euro.

Advertenties uit de krant