Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Jilles Soffree (65)

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Bolnes. Ik heb jaren als welzijnswerker gewerkt in De Dukdalf in Slikkerveer en De Brug in het centrum. Dat werk heb ik zo'n 16 jaar gedaan. In die buurthuizen kwamen kinderen, jongeren en volwassenen, dus veel mensen in Ridderkerk zullen mij daarvan kennen. Vanaf 1998 heb ik bij Dynamiek, Sport en Welzijn en Facet gewerkt. Sinds de laatste verkiezingen in maart vorig jaar zit ik voor de PVDA in de gemeenteraad. Daardoor kom ik ook wat vaker voor het voetlicht.

Hoe is jouw gezinssituatie?

We hebben hier een echt mannenhuis. Sinds de scheiding woon ik hier met mijn zoon Koen. Ik heb nog een dochter Jessica. Die woont nu in Rotterdam en werkt bij Bakkerij van der Waal hier op het dorp.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Als ik spreek over de periode dat ik op de lagere school zat, dan zijn dat wel de dagen dat we met het gezin naar het strand van Oostvoorne gingen. In mijn tienertijd had mijn vader een boot gebouwd waarmee we vaak de rivier op gingen. Prachtige herinneringen.

Waar word je gelukkig van?

Laat ik vooropstellen dat ik van veel dingen gelukkig word. Als ik iets specifieks moet noemen dan word ik wel heel blij als mensen elkaar weten te vinden en er mooie dingen ontstaan als vriendschappen, activiteiten en ondernemingen. That's life!

Waar ben je verdrietig om geweest?

De scheiding van mijn vrouw Wanda heeft veel pijn gedaan. Na een periode van 30 jaar samen sluit je dat niet zomaar af. Gelukkig hebben we het met elkaar en de kinderen goed opgelost.

Welke toekomstdromen heb je nog?

In de politiek wil ik een aantal zaken voor elkaar krijgen, onder meer betere inspraak en een goed vrijwilligerswerkbeleid. Verder hoop ik op een mooie, gezonde toekomst met Hanneke mijn vriendin, de kinderen en iedereen die mij dierbaar is.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Ik denk als een relaxte, positieve man die overal voor openstaat. Dat relaxte klopt wel, maar is niet altijd zo hoor. Ik kan wel eens fel uit de hoek komen.

Hoe sta je 's morgens op?

Als ik wakker word beginnen direct de raderen te draaien. Voor een goed boek wil ik soms wel eens in bed blijven, maar over het algemeen sta ik gelijk op.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Melkchocolade van Verkade. Het is alsof er een magneet in zit. Als ik weet dat het in huis is dan kan ik het even uitstellen, maar gegarandeerd dat ik naar de kast loop en het opeet. Daarom haal ik het ook maar niet in huis.

Wat zijn je angsten?

Ik denk niet vanuit angst. Wel maak ik me met het klimmen van de jaren meer zorgen. Over de samenleving, maar ook met de voorbereidingen van een vakantie bijvoorbeeld. Vroeger ging ik gewoon weg. Nu denk ik veel meer na of alles wel in de koffer zit.

Wat vind je stom?

Dat mensen blind achter personen als Baudet aanlopen. Verkiezingen zijn geen loterij of spelletje. Ze beseffen niet wat het aan inspanningen gekost heeft om deze mooie samenlevingen te ontwikkelen. Luister niet naar kreten, maar kijk wat verder of doe de stemwijzer.
Wat heb je geleerd van je moeder?

Ik ben direct en zeg waar het op staat. Dat heb ik zeker van mijn moeder meegekregen. Van mijn vader heb ik het relativeren. Hij zei altijd: Tob niet, het komt toch anders.

Waar kijk je naar op televisie?

Samen met Koen kijk ik graag naar voetbal. Verder documentaires en actualiteiten programma's.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou mijn emoties soms wat beter onder controle willen houden. Het lukt me meestal wel, maar kost me soms veel moeite. Als het niet lukt kan ik best fel worden.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

De boekhandel. Of ze een boek hebben dat ik voor een verjaardag cadeau wil doen. Ik koop liever bij de lokale ondernemer dan via internet. Verder ben ik meer van het appen dan bellen.

Wat is je favoriete quote?
Tel je zegeningen.

Meer berichten