<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl

Louis van der Spoel woog algemeen belang

RIDDERKERK - Na zestien jaar verlaat Louis van der Spoel (VVD) de gemeenteraad van Ridderkerk. Hij vindt het tijd om het stokje over te dragen: "Mijn opvolgster is er klaar voor en ik wil niet over mijn houdbaarheidsdatum heen."

Als liberaal in hart en nieren maakte Van der Spoel de opkomst van de lokale partijen met gemengde gevoelens mee. "Wanneer je niet waar kan maken wat je belooft breng je de politiek echt niet dichterbij de inwoner. Raadswerk is geen kwestie van: u vraagt en wij draaien. Het gaat niet om wie het hardste schreeuwt, maar om het algemeen belang" zegt de afzwaaiende fractievoorzitter. Hij vindt het daarom niet zo verwonderlijk dat er binnen lokale partijen vaak ruzies en afsplitsingen zijn. "De wat zij noemen traditionele partijen kunnen terugvallen op liberale, christelijke of socialistische waarden. Op basis daarvan kun je politiek stelling nemen. Een partij die alleen maar een wensenlijstje heeft komt in de problemen als er zaken komen die niet op dat lijstje staan."

Netwerk
De VVD'er voegt eraan toe dat de landelijk partijen tevens kunnen profiteren van netwerken op provinciaal en landelijk niveau. "Belangrijk om informatie te vergaren, maar ook om invloed uit te oefenen op zaken die Ridderkerk raken" onderstreept hij.
Het zoeken naar compromissen vindt Van der Spoel een essentieel onderdeel van het politieke spel. "Met alleen maar nee roepen bereik je niks. Wij hebben de coalitie vaak gesteund en zijn daar ook voor beloond. De eenmalige teruggave van 125 euro hadden we de vorige raadsperiode anders nooit voor elkaar gekregen. Vorig jaar hebben we de aanstelling van een extra BOA binnengesleept. De veiligheid op de rivier zit nu in het beleid"

Historische vergissing
Niet tot stand zien komen heeft het raadslid de tram, waarover de discussies nog steeds niet zijn geluwd. "Een tram of lightrail, het zal er toch van moeten komen. Het zal een historische vergissing zijn als Ridderkerk zonder railverbinding blijft" is zijn overtuiging.
Ronduit teleurstellend vond Van der Spoel dat het gemeentebestuur geen stelling heeft willen nemen tegen de Nashvilleverklaring. "Iedereen doet er toe. Zeker de overheid mag niemand uitsluiten."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>