Logo decombinatieridderkerk.nl
Leen v.d. Spoel werd met cadeaus bedankt.
Leen v.d. Spoel werd met cadeaus bedankt.

Leen uitgezwaaid bij klaverjassen

RIDDERKERK - Elk voor- en najaar is er een klaverjastoernooi voor senioren en mantelzorgers in WVC Bolnes. Acht weken lang wordt het kaartspel gespeeld. Leen v/d Spoel (87) stopte afgelopen week als vrijwilliger bij dit klaverjassen na 20 jaar trouwe dienst.

Leen was verantwoordelijk voor de computertaken en had bij aanvang zijn vaste plek achter de tafel om de presentielijst bij te houden. Ook hield hij wekelijks de scorebriefjes bij om de uitslagen vervolgens thuis achter zijn computer in te vullen. Hij vond het gezellig om er bij te zijn. Aan het eind van het toernooi maakte Leen foto's van het winnende koppel. Nu is het tijd om het stokje door te geven aan een ander. Ben en Agaat Dienaar blijven de vertrouwde gezichten. Jan v/d Santen, geen onbekende bij het klaverjassen, neemt de taken van Leen over. v"Bij Facet Ridderkerk zijn er veel vrijwilligers. Leen is 87 jaar en hij is een voorbeeld dat mensen tot hoge leeftijd zeer betrokken en actief kunnen zijn voor de Ridderkerkse samenleving. Dit maakt hem bijzonder als vrijwilliger. Wij hopen Leen nog vaak terug te zien bij het klaverjassen" aldus Henny de Wilt van Facet Ridderkerk, die Leen op zijn laatste 'werkdag' feestelijk toesprak: ""Leen, samen met Ben en Agaat heb jij veel kaarters zien komen en gaan. En met elkaar hebben jullie mooie momenten meegemaakt en zijn er veel leuke herinneringen om samen te delen. Geniet van je tweede pensioen."
Het volgende klaverjastoernooi wordt georganiseerd in de maanden februari en maart. De klaverjasclub telt zo'n 60 tot 70 kaarters van verschillende leeftijden uit verschillende wijken. Door het enthousiasme van de deelnemers, werd het toernooi uitgebreid van één keer naar twee keer per jaar en van zeven naar acht middagen Iedereen is welkom op 5 februari.

Meer berichten