De bekerwinnaars van de pannenkoekenwedstrijd
De bekerwinnaars van de pannenkoekenwedstrijd

Prijzen voor Pannekoe-bakkers bij NK

Algemeen

REGIO - Pannenkoekenbakkers van de Pannekoe toonden zich toppers bij het NK Lekkerste Pannenkoek 2024 op de Horecava. Drie prijzen waren voor de Pannekoe-keten.

Bjorn Weerdenburg van Pannenkoe Bleiswijk zorgde voor de Lekkerste Pannenkoek 2024. De winnende pannenkoek, genaamd ‘Ik Peer um’, was gemaakt met in basterdsuiker gekarameliseerde peer, kaneelijs, en slagroom. De jury was vooral onder de indruk van het beslag. “Mooi luchtig en verrukkelijk”, zo luidde het oordeel. Het geheim volgens de maker: “Een beetje extra ei in het beslag, en vanille extract.” Ook de peer viel uitstekend in de smaak bij de jury.
Matthijs Dresschler van Pannenkoe Alphen pakte het zilver met Salted Caramel Pear. “Deze pannenkoek maakt weer eens duidelijk hoe smaakvol eenvoud kan zijn” aldus de jury. “Peer, karamel en marscarpone; geweldig.”

TiramiKoe
De driekoppige kinderjury van het NK Lekkerste Pannenkoek gaf de meeste punten aan Sophie Pigmans van Pannenkoe Leidschendam. Haar TiramiKoe was gemaakt met onder meer mascarpone, pure chocolade, chocomelk en slagroom. De opdracht bij deze wedstrijd was om ter plaatse op het podium, binnen vijftien minuten, twee identieke creaties te maken, die door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Advertenties uit de krant