Man tegen man in het strafschopgebied Foto:

Bolnes wint met minimaal verschil van Moordrecht

Algemeen

RIDDERKERK - Na het verlies van vorige week tegen concurrent WDS was er voor Bolnes alles aan gelegen om deze zaterdag met een goed resultaat van het veld te stappen tegen de nummer vijf uit de 5de klasse B vv Moordrecht. Trainer Mark van Zanten had voor vandaag weer wat meer te kiezen bij het maken van de basisopstelling, waarbij hij ook de beschikking had over de uit de veteranen overgekomen Ronald Vrolijk en Michael Lindberg.

Op het door zonovergoten sportpark Bolnes floot scheidsrechter Kucuksen om iets over half drie voor het begin van de wedstrijd, waarna Bolnes de tegenstander het voetballen probeerde te beletten door druk te zetten op de laatste linie. Dit resulteerde al in de nodige kansen voor Ayrton Frans en Edilsony Dias Gomes, maar het was wachten tot de 25ste minuut toen Michael Navajas-Sanchez de bal over de verdediging legde en Tom Dijksman alleen voor de keeper zette. De bebaarde technicus plukte de bal uit de lucht en wist Moordrecht goalie Davey van den Berg te verschalken met een bekeken lob. Na dit doelpunt bleef Bolnes aandringen om zodoende met een grotere voorsprong de rust te bereiken. Het lukte de thuisploeg echter niet om de kansen te verzilveren. In deze eerste helft lukte het de bezoekers geen moment om gevaar te stichten voor het doel van Bolnes doelman Maasbach, waardoor met een 1-0 stand de rust bereikt werd.

Onnauwkeurig
In het tweede bedrijf bleef Bolnes het beter spelende team, maar bleek het vaak onnauwkeurig in de eindfase van het spel. Ook wist Moordrecht doelman van den Berg zich een aantal keer te onderscheiden. Omdat Bolnes geen afstand wist te nemen van de tegenstander bleef Moordrecht geloven in een beter resultaat. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd probeerde het de bal wat vaker voor het doel te slingeren, maar echt gevaar wist het eigenlijk nooit te stichten deze middag. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

En zo werd de eerste ‘finale’ gewonnen en weet Bolnes dat ze bij nog tweemaal winst het kampioenschap binnen kunnen halen. Voorlopig gaat de aandacht eerst uit naar komende wedstrijd, waarvoor de blauw-witten op 20 april afreizen naar Stolwijk.