Zwembad De Fakkel gaat wijken voor nieuwbouw
Zwembad De Fakkel gaat wijken voor nieuwbouw

Raadsleden kiezen voor nieuw zwembad

Algemeen

RIDDERKERK - Er is een streep gezet door een mogelijke renovatie van zwembad De Fakkel. Geen van de partijen in de gemeenteraad is hier voorstander van omdat hiermee maar weinig energiewinst is te halen.

Dit bleek dinsdagavond tijdens een speciale commissievergadering, waarin de richting voor verdere planvorming werd uitgesproken. Alle partijen zijn voor nieuwbouw, maar over de uitwerking wordt wel verschillend gedacht. Een meerderheid is voor het terugbouwen van een recreatiebad, een breder wedstrijd/instructiebad (met zes banen in plaats van de huidige vier) en een doelgroepenbad met beweegbare bodem. Bij verschillende fracties is er ook gevoel voor een combivariant, waarbij het instructiebad ook dienst kan doen als recreatiebad.

Buitenbaden
Breed uitgesproken is ook het behoud van de buitenbaden. Bij terugbouwen op hetzelfde terrein zal er twee tot drie jaar niet buiten gezwommen kunnen worden. Pas als het nieuwe zwembad op de plek van de buitenbaden en zonneweide is gebouwd kunnen op de plek van het oude zwembad nieuwe buitenbaden gerealiseerd worden. Veel fracties dringen daarom aan nieuwbouw in de directe omgeving (sportpark of het parkeerterrein) of een nieuwe locatie.

Met de sloop van het zwembad zal ook sporthal De Fakkel tegen de vlakte gaan. Een tijdelijke sporthal moet de huidige gebruikers de overbrugging bieden naar een nieuwe sportvloer. Wethouder Henk van Os hoopt nog voor de zomer met een uitgewerkt voorstel naar de raad te komen.

Advertenties uit de krant