Siem Verhoeven kreeg zijn onderscheiding van burgemeester Marco Oosterwijk
Siem Verhoeven kreeg zijn onderscheiding van burgemeester Marco Oosterwijk

Onderscheiding voor koster Verhoeven

Algemeen

RIDDERKERK - Siem Verhoeven ontving donderdagavond 18 april een koninklijke onderscheiding. De Ridderkerker werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet als koster van de Eben-Haëzerkerk in Slikkerveer.

Burgemeester Marco Oosterwijk reikte de onderscheiding uit in het Visnet, de sociëteit van de kerk. Donderdagavond werd hier het 25-jarig kostersjubileum van meneer Verhoeven gevierd. Het was een grote verrassing dat de burgemeester bij dit jubileum aanwezig was én een onderscheiding uitreikte.

Ontelbare uren
Siem Verhoeven werd in het zonnetje gezet vanwege zijn jarenlange inzet voor de kerk. Als koster maakt hij het mogelijk dat er wekelijks kerkdiensten in het gebouw kunnen plaatsvinden. Hij treedt onder andere op als gastheer, bedient technische installaties, functioneert als lid van de onderhoudscommissie en houdt de agenda voor het gebruik van de zalen bij. Als koster betekende Verhoeven de afgelopen 25 jaar ook veel voor de verenigingen en commissies in de kerk. Dankzij de inzet van de koster konden velen activiteiten en gelegenheden doorgang krijgen.

Burgemeester Oosterwijk was onder de indruk van de inzet van Siem Verhoeven: “U bent een koster die zeer verantwoordelijk zijn rol neemt. Ontelbare uren stond u onvermoeid klaar voor de kerkelijke gemeente. De kerkenraad heeft nooit tevergeefs een beroep op u gedaan. Dat verdient grote waardering.”

Advertenties uit de krant