Afbeelding

Column Nina: Kriebels en ergernissen

Column Column

Gemiddeld Nederland zit sinds vorige week maandag weer ouderwets voor de buis gekluisterd om naar één van de beste programma’s te kijken die de televisie ons op dit moment te bieden heeft. B&B Vol liefde is elke avond te zien om ons een beetje leedvermaak te brengen op hetzelfde niveau als de Meilandjes dat hiervoor deden. 

Niet online daten voor deze mensen, maar ouderwets elkaar in het echt ontmoeten. Zo de diepte in. Dit is natuurlijk de normale manier om de liefde van je leven te ontmoeten, maar je hoeft je in ieder geval niet af te vragen of de persoon waarmee je op date gaat wel echt bestaat of niet. Is toch wel een beetje flauw als Hanneke, Hans blijkt te zijn. 

Verliefd worden gaat blijkbaar toch sneller dan dat ik dacht. Binnen 24 uur lijken sommige kandidaten al kriebels te voelen die ze nog niet eerder gevoeld hebben en één stel waagt zelfs al een snelle tongzoen voor het genot van de camera. Worden mensen echt zo snel verliefd? Of is het een kwestie van ons lichaam dat overgaat in een overlevingsstand? De meeste eigenaren zitten namelijk erg afgelegen van het platteland, voordat je daar weer iemand tegenkomt, dan ben je wel even bezig. 

Maar ook de ergernissen liggen al aardig snel op de loer. Want alhoewel we graag ons leven delen met een ander persoon, vinden we het wel nog moeilijk om water bij de wijn te doen en ons aan te passen. Kriebels zijn er al na 24 uur, maar ook de nodige ergernissen. Dat is natuurlijk niet dé manier om verder te gaan in het avontuur. Zijn we misschien toch te individueel geworden de afgelopen jaren? 

Liefde is in 2022 nog steeds een groot onderwerp in ons leven. Het lijkt wel dat we nu meer dan ooit op zoek zijn naar een partner om ons leven mee te delen. De angst om alleen te zijn groeit met de dag en de lockdown heeft daar zeker niet bij geholpen. We zijn niet gemaakt om alleen te zijn, maar we moeten juist mensen om ons heen hebben willen we optimaal kunnen genieten van het leven. 

Of de liefde ook op de lange termijn blijft hangen, is nog maar de vraag. Voorlopig is het weer interessant om te zien hoe mensen in elkaar steken. 


Advertenties uit de krant