Afbeelding
Foto:

Column Sem: Een schone lei

Column Column Column

Het is alweer 2024. En dat betekent een frisse start. Een nieuw hoofdstuk van het boek over het leven. Weer vanaf 0 beginnen en opbouwen. We gaan allemaal zien wat dit jaar ons teweegbrengt.  

Zoals ik in mijn vorige column al even kort vermeldde, word ik dit jaar 18. Ik vind dit nog steeds een beetje een apart idee. Net als het besef dat het jaar 2041 dichterbij is dan het jaar 2006. Ik heb hetzelfde met 2020. ‘Het Coronajaar’, om het zo maar even te noemen, is inmiddels al weer vier jaar geleden. Waar is die vier jaar gebleven? Of de tijd gaat zo snel, of Tita Tovenaar heeft even twee volledige jaren weggetoverd.  

Hoe dan ook, we zitten nu in 2024. Ik voorspel voor mij persoonlijk niet veel bijzonders dit jaar. Mijn 18e verjaardag is pas in december, dus veel zal ik er dit jaar nog niet van merken. Ik kijk er ook niet per se naar uit. Het is voor mij grotendeels een verjaardag als alle andere. Misschien dat ik een feestje geef, maar daar blijft het ook wel bij. Dat komt misschien ook omdat ik niet zo’n drinker ben. Ongetwijfeld zullen veel leeftijdgenoten er blij mee zijn zodat ze zelf alcohol en dergelijke kunnen kopen, maar dat is voor mij niet echt nodig. Zo kan ik mijn geld aan belangrijkere dingen uitgeven, wat ik overigens niet doe tot dusver. Ik ben ook binnen elke vriendengroep altijd de jongste, dus ik zal ook niet gevraagd worden om voor anderen alcohol te kopen.  

Wat betreft mijn goede voornemens, afvallen, gaat het tot nu toe nog de goede kant op. Hopen dat dat zo blijft. Met goede voornemens weet je het namelijk nooit. Maar goed, de tijd zal het leren. 2024 zal het zeggen. 


Advertenties uit de krant