Afbeelding

SV Bolnes is nog niet uit de problemen

Sport

RIDDERKERK - Sportief gaat het de club goed, maar financieel is het opnieuw niet op orde bij SV Bolnes. De voetbalvereniging heeft weer schulden bij Sport en Welzijn voor de veldhuur en staat ook bij andere partijen nog in het krijt. Daarmee lijkt het scenario van 2012 zich te herhalen toen de club op een rand van faillissement stond. Over de huidige situatie worden de clubleden geïnformeerd tijdens een ledenvergadering op maandag 1 december.

Het ver onder de rode streep gezakte SV Bolnes wist drie jaar geleden het tij te keren met steun van een aantal sponsors. Dit reddingsplan moest de toekomst van de vereniging voor minimaal vijf jaar garanderen. Er werd een sterke inhaalslag mee gemaakt. De betalingsachterstand bij Sport en Welzijn was in september 2013 volledig ingelopen.

In de maanden erna is Bolnes toch weer een schuldenlast bij de verhuurder gaan opbouwen. In maart van dit jaar had de club opnieuw drie maanden achterstand. Dit liep in de periode erna nog verder op, ondanks aanmaningen en gesprekken van SenW met begin dit jaar aangetreden nieuwe bestuursleden. Eind september gaf de verhuurder van het sportpark de vordering in handen van een deurwaarder. Daarop volgde wel betaling, maar niet het verschuldigde bedrag werd niet volledig overgemaakt.

Betalingsregeling

Een interim bestuur probeert de zaken nu op orde te krijgen. Er zijn weer voorstellen gedaan om fasegewijs de betalingsachterstanden weg te werken. Als de club deze afspraken onvoldoende of niet nakomt dreigt (opnieuw) het op slotdraaien van het sportpark. Ook bij de KNVB heeft SV Bolnes nog bedragen open staan. Net als drie jaar geleden wordt het uit de competitie halen van de blauwwitten als stok achter de deur gehouden als de club zich niet aan de betalingsregelingen houdt. Wethouder Tineke Keuzenkamp (sport) benadrukt dat er geen sprake kan zijn van structurele problemen met betalingen door een vereniging “en dat de nu ingezette acties moeten leiden tot een stabiele, structurele situatie.”

Advertenties uit de krant