Gelijkspel tegen degradatiekandidaat Alblasserdam

RIDDERKERK – Slecht spelen tegen een degradatiekandidaat en er dan toch met een prijsje vandoor gaan. Het overkwam een ogenschijnlijk ongeïnspireerd Rijsoord zaterdagmiddag in en tegen Alblasserdam, waar met 2-2 gelijk werd gespeeld. Gezien het vertoonde beeld was het een alleszins terechte uitslag.

Vanwege de stand op de ranglijst kregen de Kraaien via Nieuw-Lekkerland de vervangende periode toegeworpen. Mike van Gool kreeg deze wedstrijd zijn zoveelste gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. Met de te verwachten twee wedstrijden van de zijlijn te moeten toekijken, komt zijn totaal aantal geschorste wedstrijden deze competitie op elf te staan.

De uitgangsposities waren van tevoren duidelijk. Rijsoord stond stevig op een onbedreigde vierde plaats en Alblasserdam moest alle zeilen nog bijzetten om regelrechte degradatie te ontlopen. Heerjansdam en Bolnes waren de medekandidaten.
Na vijfentwintig minuten spelen kwam Rijsoord op voorsprong door de hard werkende Zepp Jacobs, die samen met Laurens Lingen door hun inzet tot de betere spelers in het team zouden uitgroeien. Uit een corner kopte Van Gool de bal door en via doelman Sander Schreuder zag Jacobs zijn inzet in het doel verdwijnen: 0-1. De thuisploeg zocht daarna nog nadrukkelijker de aanval. Rijsoord liet zich terugzakken, waardoor er kansen kwamen. Eerst was het verdediger en oud-Rijsoordenaar Stefan Lezer, die de bal uit een vrije schop op de lat kopte. Na een half uur spelen was de stand weer gelijk. Rijsoord kreeg, mede door de straffe tegenwind, de bal niet uit het doelgebied weggewerkt. Murat Elibol trok daarop de stand gelijk: 1-1. Twee minuten later keek de thuisploeg weer tegen een achterstand aan. Berry de Groot zette vanuit de verdediging goed door, slalomde langs een drietal spelers en bereikte spits Mike van Gool. Die liet dit buitenkansje niet liggen: 1-2.
Ommekeer
Daar waar Rijsoord in de eerste helft grotendeels de boventoon voerde, was het het voor lijfsbehoud vechtende Alblasserdam dat in de tweede helft het initiatief naar zich toe trok. Vier minuten na het begin van de tweede helft kwam Alblasserdam weer langszij; 2-2. Het was Elibol, die het doelpunt maakte. Deze stand zou uiteindelijk de eindstand worden, want er gebeurde niets meer in die tweede helft.
Na afloop was het nog even rekenen, maar vrij snel bleek dat Rijsoord de vervangende periode van Nieuw-Lekkerland krijgt toebedeeld.
Het reeds gedegradeerde Klundert wordt vergezeld door Bolnes, terwijl Heerjansdam en Alblasserdam via de nacompetitie moeten proberen om in de eerste klasse te blijven. Sliedrecht, Nieuw-Lekkerland en Rijsoord spelen ieder voor een eventuele promotie naar de hoofdklasse. Deze wedstrijden beginnen volgende week zaterdag en dan speelt Rijsoord haar eerste wedstrijd in de nacompetitie. Mogelijk is Haaglandia dan de tegenstander, maar helemaal duidelijk is dat nog niet. Zodra hierover meer bekend is zal dit via de website worden bekend gemaakt.