Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer krijgt dik klop bij koploper PFC

Sport

RIDDERKERK - In het inhaalduel tegen koploper PFC in Geervliet begon Slikkerveer ongelukkig aan de wedstrijd.

Door Arjan ‘t Jong

Het eerste schot op doel van de thuisploeg was ook meteen raak. In de negende minuut legde uit een vrije trap Marcello Gomes Da Veiga aan vanaf een meter of twintig. Zijn inzet ging precies langs de muur in de korte hoek het doel in. Mitchel van der Spoel zat er wel dichtbij, maar kon de treffer niet voorkomen: 1-0. In de dertiende minuut kreeg Slikkerveer ook haar eerste kans. Een voorzet van Hugo A-Tjak vanaf de rechterflank werd in het centrum voor het doel door iedereen gemist. Nadat in die beginperiode beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden speelde het spel zich vooral af op het middenveld. In de 21-ste minuut mocht Wesley Schouten van PFC in buitenspel positie de bal aannemen. Er werd wel voor gevlagd, maar scheidsrechter Waleveld liet doorspelen, waarna de uitkomende Mitchel van der Spoel er eerst nog wel voor zorgde dat Schouten niet direct op doel kon schieten, maar bij een tweede kans was het doel leeg en scoren een koud kunstje: 2-0. Twee minuten later werd het zelfs 3-0. Een hoekschop werd kort genomen en alsnog voor het doel gegeven, waarbij Berkan Bayraktar bij de tweede paal vrij kon inkoppen voor PFC. Op dat moment leek de wedstrijd al gespeeld en zakte het tot dan toe hoge tempo iets in. Aan beide kanten werden nog wat afstandschoten genoteerd, zoals een schot van Steven van Dongen dat een metertje over de lat ging, maar echte uitgespeelde kansen werden voor rust niet gezien, zodat het 3-0 bleef bij de rust.

In de tweede helft probeerde Slikkerveer de achterstand te verkleinen. Met Daan Koekebacker als diepe aanspeelpunt in de voorhoede werd geprobeerde het gemis van de afwezige aanvallers Casper Gerritse, Jason van den Berg, Johan van Wijk en Ruben Silva Lopez te compenseren. Het opportunistischere spel van Slikkerveer speelde helaas ook PFC in de kaart, want dat kon naar hartelust met snelle tegenaanvallen eruit komen. Nadat eerst nog een paar PFC-aanvallen waren afgeslagen, was het in de 67-ste minuut wel raak. Brian van Dam was op links doorgebroken en zijn harde schot verraste Mitchel van der Spoel: 4-0. Diezelfde Van Dam kreeg daarna nog een aantal kansen, maar kwam ook Slikkerveer wat dichter bij het doel van PFC. Via een vlotte aanval op de rechterflank bereikte Steven van Dongen in het centrum Roy Schep, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 79-ste minuut schoot de inmiddels ook in de voorhoede acterende Mark Offerman hard op het doel, maar de goalie van PFC kon de bal net over de lat tikken. In de 83-ste minuut was het wel raak, maar helaas aan de verkeerde kant van het veld. Wesley Schouten werd aan de rechterflank niet genoeg afgestopt. Zijn voorzet bereikte bij de tweede paal de vrijstaande Brian van Dam, die eenvoudig de bal kon binnenlopen: 5-0. Alsof dat nog niet genoeg was voor Slikkerveer kreeg het in de 89-ste minuut ook nog de 6-0 te verteren. Een identieke aanval als bij nummer vijf werd wederom door Van Dam afgerond. Een grote nederlaag voor Slikkerveer, die enigszins geflatteerd uitviel.

Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Spartaan ’20 aan de Oldegaarde in Rotterdam.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Vincent de Jong, Ronald Capelle (64 – Steven de la Rambelje), Richard Clement, Mike van Dongen, Romano Niamut, Hugo A-Tjak, Afendy Roehoeputij (46 – Daan Koekebacker) en Steven van Dongen.