Afbeelding
Tekening van de toekomstige indeling van sportpark Reyerpark

Licht op groen voor KCR

Algemeen

RIDDERKERK - Korfbalvereniging KCR mag zich opmaken voor verhuizing naar het Reijerpark. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met de plannen voor een nieuwe accommodatie.

Het voorstel werd alleen gesteund door de coalitiepartijen. De oppositiepartijen stemden tegen omdat ze de financiële onderbouwing vinden rammelen of het niet eens zijn met de gevolgde procedure. D66/GroenLinks spreekt van onnodig haastwerk. "We gunnen KCR een nieuwe accommodatie, maar we zijn tegen wegens de rammelende argumentatie van het college" aldus D66/GL-raadslid Björn Ross.

De plannen voorzien in de bouw van een nieuwe gemeentelijke sporthal, waarbij KCR voor eigen rekening een kantine realiseert. Kleedkamers zullen door de korfbalclub gehuurd worden. "Het wordt een nieuwe sporthal voor de scholen en ook KCR zal een van de gebruikers zijn" stelt wethouder Tineke Keuzenkamp.

In de plannen van de gemeente zal de nieuwe sporthal het einde betekenen van sporthal De Beverbol in Bolnes. Zover is de gemeenteraad nog niet. Er zijn zorgen over het onderdak brengen van de huidige gebruikers. Bovendien willen veel Bolnessenaren de sporthal behouden. Buurtpreventie Bolnes verzamelde in enkele dagen ruim duizend handtekeningen tegen de sloopplannen. Een definitief besluit hierover moet de gemeenteraad nog nemen. Volgens wethouder Keuzenkamp kan er gesproken worden over een andere invulling van de Beverbol, maar moet hiervoor wel een exploitant gevonden worden.

Advertenties uit de krant