Logo decombinatieridderkerk.nl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
VIDEO

Rotterdam wordt wakker: Rondje Rotterdam met lezers

Pierre en Maria Verhoeff en Nel en Arie Visser waren kortgeleden zestig jaar getrouwd. We besloten met deze trouwe lezers van onze krant een dag op stap te gaan als kerstcadeautje Het werd een Rondje Rotterdam met Simon Stokvis van de televisieserie 'Toen was geluk heel gewoon'. Een onvergetelijke dag.

Door Astrid Potuijt

Zondag 16 december haalden mijn collega Ronald en ik Pierre, Maria, Nel en Arie thuis op. We begonnen de dag met een lekkere lunch bij de SS Rotterdam. Daar maakten we meteen beter kennis met elkaar. Behalve Maria komen ze allemaal uit Rotterdam. Meteen bleek al dat het gezellig zou worden. Arie en Pierre maakten ons steeds weer aan het lachen. Om 13 uur vertrok de bus voor de SS Rotterdam. Helaas konden we niet bij elkaar zitten omdat we de laatste waren die instapten. Simon Stokvis maakte zijn entree en samen met zijn collega Bep van de Bruine Rotterdammer – de krant die in het riool wordt uitgegeven – werden we de hele middag door hen geëntertaind. Ze begonnen met het lied 'Rotterdam wordt wakker' wat daarna de hele dag, en de dagen daarna, in je hoofd blijft zitten. Vanwege de mist leek het of Rotterdam niet wakker werd deze dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Simon en Bep zongen meer liedjes, vertelden leuke verhalen over De Reus van Rotterdam, het huis van Pim Fortuyn, Delfshaven en Het Schielandhuis. En natuurlijk voerde de komische noot de boventoon. Zo nu en dan stapten we uit de bus als echte toeristen. Helaas was het zo mistig dat we vanaf de Willemsbrug de Erasmusbrug niet eens konden zien. Maar dat zorgde natuurlijk wel weer voor de nodige grappen. Pierre werd regelmatig door Simon toegesproken en ook Arie en Nel konden hun mond niet houden en reageerden lekker op de opmerkingen van 'Siem'. Er werd volop meegezongen. Er ontstond nog wel wat commotie onder de passagiers toen wij ons niet 'vaste plekken' hielden. Meteen een tip voor de lezer, ook al zijn de stoelen niet gereserveerd, verplaatsten is 'not done'. Maar door ons 'ondeugende gedrag' – volgens reisleider Bep – konden we tenminste wel een aantal goede foto's en filmbeelden maken van onze gasten. En daar was het ons tenslotte om te doen.

Rondje Rotterdam is te boeken met verschillende reisleiders. Zo zag ik op de site dat Joris Lutz ook rondleidingen geeft en Roel Pot doet ook een stadstour. Het is een echte aanrader: een gezellige middag, volop entertainment en je komt nog eens ergens. Want hoe goed ik Rotterdam ook dacht te kennen, ik had het standbeeld van de 'Reus van Rotterdam' nog nooit gezien en ook was ik nog niet bij het huis van Pim Fortuyn geweest. Wij hadden een topmiddag en onze lieve gasten straalden van oor tot oor.

Meer over deze excursie is hier te vinden: www.rondjerotterdam.nl.

Meer berichten