<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Scootmobieltochten gaan weer naar de mooiste plekjes in de regio
Scootmobieltochten gaan weer naar de mooiste plekjes in de regio

Nog enkele plekken beschikbaar voor het Zomerfestijnvoor senioren

RIDDERKERK - In de maanden juli en augustus worden de jaarlijkse senioren zomeractiviteiten weer georganiseerd door Facet Ridderkerk. Ook dit jaar staat het programma weer vol met gezellige, mooie, sportieve en leuke uitstapjes. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor activiteiten, zoals de natuuractiviteit Reijerpark, dagtocht zandsculpturen, workshop 'kunst maakt de mens', scootmobieltochten en het afsluitdiner bij Pannekoe. 

Op dinsdag 30 juli organiseert Facet een natuuractiviteit vanaf het Natuur Milieu en Educatief Centrum in het Reijerpark. In 1978 is dit 40 hectare grote park aangelegd, waarbij maar liefst 287 verschillende soorten bomen zijn aangeplant. Me krijgt deze dag een rondleiding door het centrum en wandelt samen met natuurgids Aart van Dragt door het park. De paden in het park zijn goed begaanbaar, dus ook  met  een rollator kan men deelnemen.
Donderdag 1 augustus rijdt een bus naar Elburg voor de expositie met zandsculpturen: Bijbelverhalen in Zand. De lunch is gezamenlijk en na de lunch heeft men nog gelegenheid om meer prachtige zandsculpturen te bekijken. Rond 17.00 uur arriveert de bus weer in Ridderkerk. 
Lekker creatief bezig zijn? Dit kan bij de workshop 'Kunst maakt de mens'. De activiteit is van 13.45 tot 15.30 uur in het WVC Bolnes. Een professionele museumdocent begeleidt de workshop, waarin aandacht is voor zowel het praten met elkaar over Van Gogh en zijn kunst en natuurlijk ook voor het maken van een eigen kunstwerk.

Scootmobieltochten
Ook de scootmobieltochten zijn dit jaar weer onderdeel van het programma. Op de donderdagen 18 en 25 juli en 1 augustus kan men met de scootmobiel langs de mooiste natuur- en recreatiegebieden van Ridderkerk en omgeving rijden. De route is ongeveer 25 km lang en onderweg wordt er even uitgerust voor een lekker drankje. De startplaats is Grandcafé Burgerzaken op het Koningsplein.

Afsluiting
Ter afsluiting van het zomerfestijn organiseert Facet dit jaar een heerlijk 3-gangen diner (inclusief twee drankjes) bij Restaurant Pannekoe. Dit is op donderdag 8 augustus. Er is soep vooraf en voor het hoofdgerecht kan men kiezen  uit de diverse pannenkoeken of kipsaté met frites en een ijsje of koffie/thee na. 
Inschrijven en betalen kan bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. De andere uitjes zitten zo goed als vol. Voor de laatste beschikbare plaatsen kan men contact opnemen via 0180-432350. 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>